У априлу сигурно неће бити одлуке о НБА сезони

Комесар НБА лиге Адам Силвер рекао је у разговору за ”ТНТ” да сада о наставку сезоне и могућем решењу зна мање него што је то било пре три недеље, као и да никаква одлука неће бити донесена до краја месеца априла.

Комесар се јавности обратио из свог дома, тако што се видео линком укључио у програм ”НБА заједно”, и говорио о актуелним темама везаним за лигу, која је суспендована након што је Руди Гобер био позитиван на коронавирус.

Прво што је водитељ Ерни Џонсон питао Силвера било је ”да ли има бољи осећај сада?”, у смислу колико је наставак такмичења сад ближи. 

”Једини сигуран одговор је да немам. Да су нам 12. марта (када је сезона прекинута) рекли да нећемо ништа више знате три недеље касније, не би смо веровали. Тада је прекид био на месец дана, али вирус није био толико проширен и нисмо знали да ће наша земља практично бити угашена. Чињеница је да данас седим овде и знам мање него што сам знао тог поменутог дана”, рекао је Силвер и наставио:

”Слушајући медицинске експерте и људе који нас саветују, чујем да се вирус шири брже него што су била очекивања, што имплицира да би брже могао и да достигне свој врхунац. Да ли то значи да би смо могли да наставимо такмичење у касно пролеће или на лето - не знам. Знам само оно што сам и рекао мојим сарадницима - до краја априла нећемо сигурно знати ништа, нећемо бити у позицији да донесемо било какву одлуку. То пак не значи да ћемо првог дана маја моћи. Водимо разговоре са свим актерима, разматрамо разне сценарије, али је сада сувише рано за било какву одлуку”, поручио је Силвер.

Он је прокоментарисао и разговор који је, заједно са осталим комесарима америчких професионалних спортских лига (МЛБ, НФЛ и НХЛ) водио са председником САД Доналадом Трампом, рекавши да је основна идеја била да се пренесе порука да је лига стоји иза државе и на услузи у тешком тренутку, док је Трамп као велики љубитељ спорта истакао да му недостаје спорт и преноси на ТВ-у, те да сви морају заједно да раде на томе да се спорт врати у живот Американаца.

Док траје прекид такмичења, НБА је пронашла начин да пружи какву-такву забаву навијачима покренувши такмичење у игрању видео игре ”НБА 2К” међу играчима, што се преноси на телевизији и друштвеним мрежама.

среда, 08. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара