Јагодић Куриџа: Нико сада не размишља о кошарци

Кошаркаш српског и регионалног шампиона Црвене звезде, Марко Јагодић Куриџа, поручује да ни он, ни саиграчи тренутно не мисле о кошарци.

Као и већини професионалних спортиста, и крилном центру Звезде принудна пауза изгледа као вечност, с обзиром да је прошло скоро месец дана од прекида сезоне.

”Нисмо до сада били у оваквој ситуацији. Чак и када се заврши сезона, у обавези смо да одржавамо лагано форму и током одмора, никада то опуштање није трајало дуже од недељу-две дана, а сада смо већ месец дана ван ритма. А сва је прилика да ће још потрајати. Сви покушавамо да останемо у ритму, тренирамо основне вежбе колико је то могуће, али све је то далеко од такмичарског ритма”, каже Јагодић Куриџа за сајт клуба и наглашава:

”Не желим пуно да причам на ту тему, чујем се са момцима, у контакту смо, али нико не размишља о кошарци. То је сада нека друга тема. Најважније је да се ово заврши, када и како, видећемо, али ситуација је врло алармантна свуда у свету”, каже кошаркаш црвено-белих. 

Као и сви играчи тима са Малог Калемегдана, и Јагодић Куриџа поштује препоруке надлежних и дане проводи у свом дому у Београду.

”Стање је изузетно тешко, мада нисам рекао никакву мудрост. Није лако када се борите против невидљивог непријатеља и када слушате да умиру људи свакодневно. Са друге стране, ми спортисти имали смо нека искуства са изолацијама током припрема, пред неке важније утакмице, наравно не овако радикалним, нити је ова трагична ситуација упоредива са било чим са чиме смо имали искуство или се сусретали до сада”, каже Марко и описује како проводи време.

”Проводим га као и сви други, придржавам се инструкција, имам већ неку дневну рутину, проводим време са породицом, са децом. Имам времена за неке ствари које нам ритам утакмица и тренинга које смо имали није дозвољавао. Играмо се, гледамо филмове, покушавам и да тренирам помало, али то је у оваквим условима готово немогуће. Међутим, оно што је најважније је да се придржавамо инструкција, будемо дисциплиновани и надамо се да ће ово проћи што пре”, закључује Јагодић Куриџа.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи