Уместо утакмица, НБА организује дечије игре

НБА лига извесно време неће бити настављена, све док здравствене организације у САД у договору са државним челницима, као и врхом лиге не издају дозволу за тако нешто. До тада, најјаче кошаркашко такмичење одлучило је да приреди забаву својим навијачима - организујући популарну дечју игру "магарац".

Како преноси И-Ес-Пи-Ен, комесар НБА лиге Адам Силвер, заједно са представницима свих великих спортских организација у САД, одржао је видео конференцију са председником Доналдом Трампом.

На састанку је установљено да ће спортске лиге бити настављене у започетом формату тек онда када здравствене организације издају потврду да је то 100 одсто сигурно.

Постоји могућност да се НБА лига ускоро настави, али у једном граду (вероватно Лас Вегасу) где би се састали сви тимови и одиграли преостале утакмице и плејоф.

Док се такве ствари не организују, НБА је решио да забави навијаче, али и играче.

Адријан Војнаровски пренео је да су у току финални договори око организације турнира у занимљивој игри, код нас познатијој као "магарац", а у Америци "игра коња".

Наиме, кошаркаши би од куће, путем видео разговора били у несвакидашњим изазовима и дуелима један на један.

Замисао игре је да један играч зада изазов другом, то јест постигне кош на начин на који мисли да противник неће моћи.

Онај кошаркаш који не понови задати изазов, добија једно слово, а поражени је онај који сакупи пет слова, колико има реч коњ на енглеском језику.

Једно је сигурно, НБА се труди да своје навијаче, али и играче одржи у фокусу и форми, што се показује и одржавањем турнира у виртуелној игрици 2К20, на којем учествују само играчи најјачег кошаркашког такмичења на свету.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи