Још нема конкретних идеја о наставку АБА лиге

Председник АБА лиге и директор Цибоне Домагој Чавловић рекао да је стање у регионалној кошаркашкој лиги исто као и у целокупном спорту у свету и да постоје неке идеје у вези са завршетком, али да још ништа није конкретно.

Чавловић је истакао да је вирус корона све парализовао и да није могуће размишљати о такмичењима, а камоли о томе како их реализовати.

"Ми смо међу првима одговорно реаговали и зауставили своје такмичење на време. Свакодневно и помно пратимо догађања. У контакту сам са свим клубовима и они размишљају на исти начин. Имамо неке идеје око лиге, али ништа још конкретно. Није могуће предвидети колико ће све ово трајати, па зато и не можемо да планирамо да ли ће да се заврши до краја или да се прогласи готовом. У овом тренутку су примарни здравље и људски животи", рекао је Чавловић у интервју за ТВ Арена Спорт.

Први човек регионалне лиге рекао је да је много неизвесности са којим се то такмичење суочава.

"Већина клубова је своје играче пустила кућама. Странци су отишли и дошли смо у ситуацију да су границе затворене и самим тим долази у питање наставак такмичења. Нама је остало у првој лиги још једно комплетно коло и плеј-оф, а у другој лиги имамо једну неодиграну утакмицу. Пратимо реакције осталих лига и клубова, тако да видимо да нико не може ништа да предвиди, па једни доносе једну врсту одлука, а други другу. Ми дефинитивно чекамо и пратимо ситуацију како бисмо донели најбоље могуће решење за нашу лигу", закључио је Чавловић.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво