Фурније брани Гобера: Странац је увек крив, гади ми се понашање новинара и јавности

Кошаркаш Орланда и француски репрезентативац Иван Фурније, стао је у одбрану саиграча из националног тима Рудија Гобера, који је у САД означен као кривац за ширење коронавируса у НБА лиги.

Гобер је први НБА играч заражен коронавирусом, а НБА лига је суспендована након што је откривено да је Француз позитиван на тесту.

"Боли ме. Понашање јавности и новинара ми се гади. Не разумем због чега се саопштавају имена заражених, као да је у питању прелазни рок. Неподношљиво је. Можете рећи да има заражених, али не морате отркивати имена и презимена. Филаделфија и Лејкерси су објавили да има заражених, али ми не знамо ко су. То је однос са више поштовања", рекао је Фурније за Екип.

Након Гобера, позитиван на тесту био је и његов саиграч из Јуте, Донован Мичел.  

"Ово је типичан пример сваљивања кривице на странца. Он је Европљанин па је донео вирус? Ко каже да Донован Мичел није заразио њега? Окружење и атмосфера нису здрави".

Гобер је стављен на стуб срама због глупе шале - када је пипкао микрофоне и ширио вирус, док још није знао да је заражен.

"Шала са микрофонима је била само шала док још нико није схватио озбиљност ситуације. Могао сам и ја исто да урадим. Лако је упирати прстом сада", рекао је Фурније.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво