Звезда пустила странце, остали само Оџо и Перпероглу

Српски и регионални кошаркашки шампион Црвена звезда обуставио је све активности у свим категоријама, а од странаца у Београду остали су само Мајкл Оџо и Стратос Перпероглу са породицом.

Црвено-бели су се огласили саопштењем на званичном сајту и обавестили јавност да су у складу са одлуком о увођењу ванредног стања у Републици Србији, због опасности од ширења вируса Covid-19 обуставили све активности сениорског тима, млађих категорија клуба и школа кошарке до нормализације стања у Републици Србији.

Како се наводи, управа клуба је након проглашења ванредног стања и у новонасталим околностима одржала састанак са тренерима и играчима свих селекција и донела одлуку да изађе у сусрет страним играчима, који су на лични захтев отпутовала својим кућама.
 
У Београду су остали једино Мајкл Оџо и Стратос Перпероглу, који се тренутно са породицом налази српској престоници и у наредним данима донеће одлуку о одласку у Грчку. 

Додаје се да су сви домаћи играчи сенироског тима и млађих селекција, као и тренери са својим породицама у својим домовима и поштују све препоруке надлежних државних органа и клуба, док је у менаџменту уведено дежурство у складу са мерама државних органа.

Тим са Малог Калемегдана истиче да ће се по нормализацији и елиминисању здравствене угрожености грађана Србије сви страни играчи вратити у Београд и заједно са домаћим играчима наставити са својим редовним обавезама у клубу, како би се сезона привела крају.

Црвено бели су се осврнули и на окончање сезоне, изразивши наду да ће се она завршити на терену.

”КК Црвена звезда као једна од националних спортских институција делиће у потпуности судбину ове земље и друштва у коме живи и ради. Када спорт и кошарка поново буду дошли на ред, наш клуб ће се залагати да се сва такмичења заврше на терену и да се шампиони проглашавају након победа на паркету. Имајући у виду да је сада национални приоритет очување здравља и људских живота, било би добро да се сви солидаришемо и концентришемо у циљу превазилажења овог великог глобалнпог изазова који једини заједнички можемо да победимо. Имаћемо довољно времена да пронађемо решења за окончање такмичења на спортски начин и на терену, без икаквих прекрајања табела и неумерених изјава када им није ни време, ни место”, поручио је актуелни шампион АБА и КЛС лиге, и учесник Евролиге.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво