Суспендована такмичења у Евролиги и Еврокупу

Челници Евролиге издали су саопштење у којем се наводи да се суспендује такмичење у Евролиги, Еврокупу и омладинским "Next Generation" турнирима због пандемије коронавируса.

Пандемија коронавируса утиче на разна спортска дешавања широм света, а последњи у низу који су реаговали су челници Евролиге.

НБА лига је у ноћи између среде и четвртка суспендована, након чега се огласила Асоцијација играча Евролиге и Еврокупа, са захтевом да исто ураде и европска такмичења.

"Евролигa помно прати последња дешавања у вези са COVID-19. Одлука Светске здравствене организације да се прогласи пандемија доноси повећан ризик је за све учеснике утакмица, све су већа ограничења кретања широм Европе, огромни проблеми са путовањима узрокују немогућност доласка на одређене дестинације, а ту су и различите препоруке здравствених власти које би могле бити од користи за спречавање ширења вируса".

"Као резултат свега наведеног, постало је немогуће одржати регуларност такмичења, а у циљу очувања здравља и сигурности учесника и навијача, Евролига је у договору са својим клубовима донела одлуку да привремено суспендује сезоне у Евролиги, Еврокупу и омладинским ‘Next Generation‘ турнирима".

Евролига на крају саопштења додаје да помно пратити даљи развој и разматрати када ће се стећи услови за укидање суспензије.

Ова одлука утицаће на два српска представника, Црвену звезду и Партизан.

Црвено-бели се у Евролиги по програму вечерас у оквиру 29. кола требали да се састану са Реал Мадридом.

У досадашњем току сезоне, Звезда је уписала 11 победа и 17 пораза и налази се на 14. месту.

Екипа Партизана наступа у Еврокупу, где се пласирала у четвртфинале такмичења, а противник у тој фази им је руска екипа Уникса.

Први меч био је планиран за 17. март у Београду.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво