Јокић добио појачање, "снајпер" Денијелс стиже у Денвер

Доскорашњи кошаркаш Лос Анђелес лејкерса Трој Денијелс је након раскида уговора са "језерашима" пронашао нову средину. Бек шутер ће потписати уговор са екипом Денвера и постати саиграч са Николом Јокићем, са којим би требало брзо да се уклопи.

Јокић добио појачање, "снајпер" Денијелс стиже у Денвер Јокић добио појачање, "снајпер" Денијелс стиже у Денвер

Један од играча чија се НБА каријера заснива на невероватној способности да лопту убаци у кош, Трој Денијелс, ново је појачање Денвера.

Нагетси су након тешког пораза од најлошије екипе у лиги (Голден Стејта), решили да направе одређене кадровске промене.

Са списка активних играча отписан је Џордан Мекре, некадашњи кошаркаш између осталог Кливленда, Басконије и Вашингтона, а новог члана Детроита.

Место бека шутера попуниће Трој Денијелс, доскорашњи кошаркаш Лејкерса.

Иако на прву лопту ово не звучи као потез који може привући велику пажњу, свако ко познаје о каквом се шутерском потенцијалу Денијелса ради, свестан је шта Трој може да уради у екипи Нагетса.

Денијелс има неколико надимака, међу којима се истичу „Треј" и „полагање".

"Треј" као бројка три или тројка у кошарци. Надимак "полагање" (layup) добио је иронично, не због тога јер има добар продор и полагање лопте у кош, већ супротно, његов шут са дистанце је његово полагање.

Денијелс има 28 година, рођен је у Вирџинији, висок је 193 центиметара, а током каријере наступао је за Хјустон, Минесоту, Шарлот, Мемфис, Финикс и Лејкерсе, из којих стиже у Денвер.

Током каријере, иако бележи само шест поена у просеку, Трој шутира импресивних 40 одсто са линије за три поена и управо ће та бројка моћи да му избори улогу и минуте у Нагетсима.

На његову велику жалост, Денијелс у Лејкерсима није имао прилику да покаже свој пун потенцијал. Разлог тога била је веома дуга клупа тима из Лос Анђелеса, али и поједини дефанзивни недостаци овог кошаркаша.

Шампионске амбиције су у „језераше" у протекле две сезоне на позицијама плејмејкера и бека шутера довеле Денија Грина, Квина Кука, Ејверија Бредлија, Ражона Ронда, Калдвел-Поупа, па је Денијелс минуте у тренутно најбољем тиму у Западној конференцији НБА лиге, добијао на кашицицу.

Ситуација у Денверу могла би и морала би бити другачија. И док Лејкерси поседују јаку ротацију од 15 играча, Денвер се углавном ослања на девет појединаца. У таквој расподели снага, мишљење је да би тренер Мајк Мелоун морао да нађе простор за одређене минуте и улогу за Троја Денијелса.

Узевши у обзир да је Денијелс дошао у екипу која поседује вероватно најбољег пасера на позицији центра у историји НБА лиге, Николу Јокића, не може се не помислити како би један другоме могли да помогну.

Јокић је познат као веома несебичан кошаркаш, којем је на памети да увек прво разигра играче. Посебно је позната конекција Јокића и ниских кошаркаша који се отварају у ширину у шут за три поена, као и оних који одлично утрчавају иза леђа чуварима.

Управо зато би сарадња Јокић-Денијелс могла да донесе велики број поена на сваком мечу.

Главна зачкољица у доласку Денијелса јесу две ствари.

Једна је његова одбрана, јер иако је висок 193 центиметара, Денијелс никада није важио за претерано доброг, па чак и осредњег дефанзивца.

Друга је поверење тренера, као и улога која ће му бити намењена. Није још увек познато како и колико ће Малоун користити услуге 28-годишњег кошаркаша, као и колико ће се често пута он наћи са стартерима, односно са Николом Јокићем.

Било како било, Денвер је довео једног искусног и веома талентованог кошаркаша, према свим наводима фантастичног лидера и саиграча у свлачионици, који им може помоћи на терену и ван њега у прављењу наредног корака у плеј-оф фази такмичења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи