Дарушафака и Виртус играју у Београду без публике

Меч шестог кола Топ 16 фазе Еврокупа између турске Дарушафаке и италијанског Виртуса највероватније ће бити одигран у Београду, али без присуства публике, сазнаје РТС. Чека се још и дозвола српског Министарства здравља.

Утакмица која ће директно одлучити о четвртфиналисти Еврокупа требало је да се одигра у Истанбулу, али је због спречавања ширења коронавируса тај меч морао бити премештен.

Руководство Дарушафаке је желело да се у новонасталим околностима меч одигра у Немачкој (Берлин и Франкфурт), због бројне турске емиграције у тој земљи, али су челни људи Евролиге из Барселоне ипак имали другачији план.

У понедељак вече се појавила информација да Евролига, под чијом је "капом" и Еврокуп, жели да се меч одигра у српској престоници, што је изазвало негодовање у међу турским навијачима с обзиром на то да у редовима тима из Болоње играју Теодосић и Марковић, а тренера их српска кошаркашка легенда Саша Ђорђевић.

Међутим, како се (још незванично) може чути, утакмица ће бити одиграна у Београду у четвртак (5. март), али "иза затворених врата", уз минималан број људи неопходних за њено одржавање.

Такође незванично, да би та одлука руководства људи који воде друго по снази европско такмичење била и дефинитивна, чека се дозвола Министарства здравља Републике Србије, које води Зоран Лончар.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво