Басконија у Виторији декласирала Црвену звезду

Кошаркаши Црвене звезде поражени су на гостовању у Виторији од Басконије резултатом 71:56 (21:15, 18:13, 15:15, 17:13) у мечу 26. кола Евролиге. Црвено-бели претрпели су 16. пораз у елитном такмичењу.

Црвена звезда одиграла је веома лош меч у Виторији уписавши 16. пораз у Евролиги, победа Басконије ниједног момента није долазила у питање.

Оба тима сада имају по 11 победа, али је Басконија боља у међусобним сусретима, јер је тријумфовала и у Београду.

У последњој деоници Басконија је имала и предност од 21 поена разлике, али су црвено-бели у финишу успели да ублаже пораз.

Шпански тим је до важне победе предводио Торнике Шенгелија са 18 поена и пет скокова, док је Шавон Шилдс убацио је два поена мање, уз шест ухваћених лопти и пет асистенција.

У редовима Звезде најефикаснији је био Владимир Штимац са 13 поена и осам скокова, Кевин Пантер је убацио поен мање, док је Лоренцо Браун постигао десет поена.

Дебитант у црвено-белом дресу, плејмејкер Калин Лукас, убацио је два поена за 15 минута игре, уз три асистенције.

Звезда у наредном колу иде на тешко гостовање Фенербахчеу, док се Басконија састаје са Бајерном.

Ток меча:

22.41 - Крај меча, нови пораз црвено-белих: Басконија - Црвена звезда 71:56.

22.27 - Предност Басконије наставља да расте, Звезда без решења у нападу - 62:45.

22.16 - Завршена је и трећа деоница, Басконија - Црвена звезда 54:43. Пришли су црвено-бели на пет поена заостатка али су у поново имали неколико напада без идеје што је ривал максимално искористио да додатно повећа предност. Лоше издање екипе из Београда у овом мечу.

22.00 - Тројка Бранка Лазића на старту треће деонице - 39:31.

21.43 - Завршено је прво полувреме, Басконија - Црвена звезда 39:28. Црвено-бели поново имају проблема у организацији напада, па домаћин мини-серијама и добром одбраном гради резултат. Играчи Басконије праве велики притисак на Лоренца Брауна који не успева да повеже напад што је резултирало лошом селекцијом шута али и изгубљеним лоптама. Звезду не служи ни шут за три поена, три погођене тројке из 11 покушаја. Такође имају и седам изгубљених лопти наспрам четири тима из Виторије. Кевин Пантер је најраспложенији за игру са 10 постигнутих поена, домаћина предводи Шенгелија са 11.

21.25 - Андрија Гавриловић принуђен да затражи тајм-аут, Басконија после мини-серије води са 28:19. Велике проблеме одбрани црвено-белих прави Торнике Шенгелија.

21.19 - Завршена је прва четвртина, Басконија - Црвена звезда 21:15. Звезда је добро отворила меч у Виторији али су у другом делу прве деонице промашивали шутеве нешто лошијом одбраном дозволили ривалу серију 11:4.

21.08 - Звезда води са 9:8 после првих пет минута игре у Виторији.

21.03 - Били Берон постиже прве поене на мечу и своју прву тројку - 0:3.

21.01 - У дворани "Фернандо Буеса" у Виторији почео је меч између Басконије и Црвене звезде. Почетна петорка за црвено-беле: Браун, Берон, Лазић, Јагодић-Куриџа и Штимац.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара