Седморица величанствених – Евролига изабрала кандидате за МВП награду

Евролига је објавила имана кошаркаша који ће се наћи у најужем избору за најкориснијег играча такмичења. Међу седморицом најбољих су Американци Џејмс, Ларкин, Рендолф и Вилбекин, Грк Ник Калатес, Шпанац Никола Миротић и Црногорац Бојан Дубљевић.

Лигашки део Евролиге полако улази у завршну фазу, а организатори такмичења изабрали су седморицу најбољих који су ушли у ужи избор кандидата за освајање МВП награде.

Међу седморицом одабраних су четири Американца и по један Грк, Шпанац и Црногорац, а ко ће освојити награду у великој мери зависиће од резултата њихових тимова.

Ник Калатес на листу кандидата доспео је као најбољи асистент такмичења, са просечно 9,4 успешних додавања по мечу. Такође, Грк је остварио већ 12 дабл-дабл учинака ове сезоне играјући за Панатинаикос.

Крило Валенсије Бојан Дубљевић је трећи најкориснији играч уколико се у обзир узима укупни рејтинг на 40 одиграних минута, где репрезентативац Црне Горе просечно скупи 30,8 индексних поена.

Американац из московског ЦСКА Мајк Џејмс трећи је стрелац такмичења са 21 поеном по утакмици, али први уколико се гледа број поена на 40 минута – 29,2.

Шејн Ларкин је, статистички гледано, најкориснији играч такмичења, пошто у дресу Ефеса просечно бележи 25,7 индексних поена по утакмици. Такође, Ларкин је два пута у сезони изабран за играча месеца, а пет пута за играча кола у Евролиги.

Никола Миротић из Барселоне је четврти стрелац (18,7 поена) и четврти скакач (6,8) такмичења, док је Ентони Рендолф први стрелац Реала (13,4 поена), а у сезони је погодио већ 52 шута за три поена.

Списак закључује Скоти Вилбекин, који је најбољи стрелац (15,7 поена), асистент и крадљивац у екипи Макабија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се