Партизан после драме са Звездом одбранио "Жућкову левицу"!

Кошаркаши Партизана победили су у драматичном финалу вечитог ривала Црвену звезду и одбранили трофеј у Купу Радивоја Кораћа. Партизан је у "Чаиру" тек после продужетка савладао Звезду, резултатом 85:84.

"Жућкова левица" трећу годину заредом остаје у власништву црно-белих, који сада имају осам пехара откад се игра у оваквом формату.

Црвено-бели остали су на шест.

Утакмица у Нишу очекивано је почела напето и обе екипе имале су проблема у нападу. У таквој ситуацији нешто боље се снашао Партизан, који је водио од почетка.

За Звезду је већину поена постизао Владимир Штимац, док је на другој страни Огњен Јарамаз разигравао саиграче. Виђено је много грешака и фаулова, у другој деоници се пробудио Лорензо Браун и резултатску вратио свој тим.

Американци Рашон Томас и Џејмс Гист брзо су ушли у проблем с личним грешкама, правили су катастрофалне грешке и додатно успорили ритам.

Техничке грешке обележиле су средину друге четвртине, црно-бели су некако сачували предност и на петнаестоминутну паузу отишли са +3 (34:31).

Са једнако растрзаном и лошом игром настављено је и по повратку на паркет, Партизан је у неколико наврата пропуштао прилику да се одбрани, па је средином одлучујуће четвртине дошло до резултатског преокрета.

Ушло се у драматичну завршницу у којој се чинило да ће Звезда изаћи као победник. Дејан Давидовац је на 30 секунди до краја погодио за 76:70, али је онда Пејџ прво погодио уз фаул, па убацио тројку.

На осам секунди до истека четврте деонице, екипа Драгана Шакоте је имала лопту, али је Кевин Пантер направио фаул у нападу. Пејџ је био сигуран са линије за слободна бацања и одвео дуел у продужетке.

Звезда је боље почела и додатних пет минута, али је онда на сцену ступио Јарамаз – везао је седам поена за +5 Партизана.

Црвено-бели су се још једном вратили, покушали су Берон и Браун да буду хероји, али сада нису успели и Партизан је изашао као победник.

Најефикаснији у победничком саставу био је Маркус Пејџ са 21 поеном, Јарамаз је постигао 19, док је Загорац имао 11. Код Звезде Браун је убацио 17, Давидовац 16, а Штимац и Гист по 11 поена.

Пејџ је добио награду за најбољег стрелца финала, док је Јарамазу припала МВП награда, највише због поена у продужетку који су пресудили Звезди.

Крај утакмице!

23.27 – Крај, Партизан је победио резултатом 85:84 и одбранио Куп Радивоја Кораћа!

23.24 – Берон је пробао као у полуфиналу, промашио је тројку. Штимац је направио фаул над Мозлијем.  Американац је промашио оба бацања и на 14 секунди до краја остало је 84:85.

23.18 – Јарамаз везује седам поена, двојка и тројка за 80:85 за Партизан!

23.15 – Прве поене у додатних пет минута постиже Гист снажним закуцавањем, а онда Пејџ прави фаул у нападу. Јарамаз сигуран са пенала за 80:80.

23.13 – Први напад у продужетку имао је Партизан, али је Јарамаз промашио читав обруч.

Крај четврте четвртине

23.11 – Крај регуларног дела, играће се продужетак у "Чаиру"!

23.06 – Права драма виђена је у последњих 30 секунди јер је Партизан тројком Пејџа успео да притисне Звезду. Претходно је Давидовац погодио оба слободна бацања, па је на осам секунди до краја српски шампион имао аут. Пантер је направио фаул у нападу и поклонио лопту противнику. Пејџ је фаулиран, погодио је оба слободна бацања и сада је 78:78 на две секунде до краја.

23.00 – Браун, па Јарамаз, али Дејан Давидовац можда ставља тачку на меч – 76:70.

22.55 – Шутери су се пробудили у финишу сусрета. Пејџ је погодио тројку и Партизан је изједначио, али му је истом мером узвратио Берон. Гист закуцава и Звезда води 71:66 на нешто више од минут и по до краја сусрета.

22.52 – Очекује нас права драма, Волден је погодио једно слободно бацање и резултат је на четири минута до краја 64:63 за Звезду.

20.46 – Брауууун! Тројка из тешке позиције за 61:59. Због фаула на Лазићу, Звезда је добила лопту, Берон брзо утрчао и положио за 63:59.

20.40 – Црно-бели су у контраритму, Џенкинс краде лопту Пејџу и полаже у контри. Звезда води први пут од ране фазе утакмице – 58:57.

22.36 – Коначно су мало ритма ухватили играчи у "Чаиру". После Новице, важну тројку погодио је Пејџ, али је Пантер потом фаулиран при шуту за три. Био је сигуран и смањио на 54:57.

22.33 – Два тешка шута на почетку одлучујућег периода – прво Пантер, па Величковић на другој страни за 51:54.

Крај треће четвртине

22.29 – После дуго времена Звезда је изједначила, али је Загорац везао две тројке и одвео Партизан на 46:52. Џенкинс је вратио једну, Величковић закаснио да избаци лопту пре истека времена и пред последњих 10 минута резултат је 49:52 за Партизан.

22.24 – Пропустили су црно-бели прилику да се одлепе, то њихов ривал користи. Тројка Давидовца за 43:45.

22.19 – Сада и Пејџ погађа ван линије 6,75 и поново је +7.

22.17 – Гист се пробудио, снажно је закуцао и довео Звезду на пола коша разлике. Али онда је Бирчевић погодио тешку тројку из угла на истеку напада и вратио 38:42.

22.14 – Укупно 14. изгубљена лопта за Звезду. Загорац фаулиран при полагању, погађа оба бацања за 34:39.

22.12 – Наставило се са грешкама и пропуштеним нападима. Серију истих прекинуо је Гист који погађа 2+1 и смањује резултат.

22.08 – Друго полувреме почиње поенима Јанковића и новом техничком, сада Драгану Шакоти. Партизан то користи да дође до 31:37.

Крај друге четвртине

21.49 – Судије су накратко прекинуле сусрет због погрдног навијања "гробара" који су вређали супругу председника Звезде Небојше Човића. Лазић је направио фаул у нападу и омогућио последњих 18 секунди ривалу. Волден је држао лопту у својим рукама и пропустио да креира напад, па се на петнаестоминутну паузу отишло предношћу Партизана 31:34.

21.45 – И Томас је зарадио техничку, његова четврта лична, а после поена Јарамаза, Давидовца и младог Трифуновића, Партизан води 29:34.

21.42 – Прво кошкање на утакмици – Бирчевић и Штимац су разменили неколико реченица после дуела и зарадили поо техничку грешку. Браун поново погађа и сада је 26:27.

21.37 – Буде се црвено-бели, алеј-уп Берона и Брауна да се дигне публика у "Чаиру" на ноге, али Величковић погађа за 22:27.

21.35 – Звезда има много више проблема у нападу. После четири минута у другој деоници Партизан води 20:25.

21.31 – Јанковић решава два напада и доноси екипи Андрее Тринкијерија +8.

21.30 – Оџо сјајно мења Штимца, хвата два офанзивна скока и изнуђује два фаула. Партизан је већ у проблему, али је сада Гист наставио да прави глупости. Давидовац је дао једини кош у другом кварталу, резултат је 15:19.

21.27 – Много грешака на старту друге четвртине – Мекаду је упропастио два напада црно-белих и одмах је изашао, док је једино вредно била сјајна рампа Томаса на Давидовцу.

Крај прве четвртине

21.18 – Штимац је био најагилнији међу црвено-белима, још једном је извукао тешке поене, а Пејџ је сигурно извео слободна бацања. Звезда је изгубила лопту, амерички плејмејкер још једном поентирао за Партизан и на крају прве четвртине је 13:19.

21.15 – Очекивано, у финалу је почело малим бројем поена, Звезда није ни дошла до двоцифреног броја на два минута до краја прве четвртине. Тешка тројка Пантера, па флоутер Волдена за 9:14.

21.11 – Берон није могао до поена шутем, због тога је први кош дао из продора, али је на другој страни одлично меч почео капитен Величковић и донео Партизану 6:9.

21.06 – Јарамаз краде лопту Берону и у контри закуцао, док је Величковић погодио тројку за 2:5.

21.04 – Прве поене на мечу постигао је Штимац за Звезду, док Партизан више од два минута није могао до коша. Црвено-бели су направили неколико фаулова, али онемогућили ривала да поентира – 2:0.

21.02 – Почео је меч у "Чаиру"!

21.00 – У највећој нишкој хали много је познатих личности из света кошарке, као и председник КСС Предраг Даниловић.

20.55 – Интонирана је химна Србије "Боже правде".

20.50 – Екипе су изашле на терен.

Прве петорке:
Црвена звезда: Волден, Јарамаз, Величковић, Јанковић, Загорац
Партизан: Џенкинс, Берон, Лазић, Јагодић Куриџа, Штимац

20.45 – Судијску тројку чине Илија Белошевић, Миливоје Јовчић и Урош Николић.

Трећи пут узастопно вечити ривали боре се за "Жућкову левицу", а претходна два пута успешнији су били црно-бели.

Они су до финала стигли победивши ФМП у једној поприлично ружној утакмици пуној грешака, док је Црвена звезда захваљујући Билију Берону победила Мега Бемакс.

Амерички бек је тројком на секунд до краја заокружио преокрет, пошто је Мега имала предност до саме завршнице.

Откад се у оваквом формату игра Куп Радивоја Кораћа, Партизан је освојио седам пехара, један више од Црвене звезде.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво