Џокер ”проговорио”, а потом је уследио ”циркус”...

Други дан Ол-стар викенда у Чикагу почео је и био обележен разговорима играча са представницима медија. Тај догађај је био донекле необичан, пошто је Никола Јокић (једини представник Србије) после дуго времена отворено одговараао на питања медија из Србије. О конекцијама са нашом земљом говорили су Руди Гобер и Давис Бертанс. Такмичење у вештинама је изненадило, оно у тројкама задовољило а закуцавања подигла велику прашину.

Први дан Ол-стара у Чикагу из угла новина завршио се касно, а други је почињао веома рано. За девет сати ујутру био је заказан почетак Медија деја, у новој ”Винтраст” дворани. 

Како је то заправо једина права прилика током које може да се разговара са играчима, интересовање колега пристиглих из буквално свих делова света било је изузетно.

А када се на то додају и навијачи, који су за педесетак долара купили карте да са трибина и путем видео бима прате те интервјуе, добијамо праву једну кошницу где није нимало било лако радити.

Први су на сцени били играчи из Јанисовог тима и учесници суботњих такмичења. Чекајући за нас српске новинаре најбитнији део, односно разговор са Николом Јокићем, који је био заказан за други део програма, упустио сам се у потрагу за играчима који могу имати некакве везе са Србијом или Србима.

Прва станица на том путу био је Давис Бертанс, који је кошаркашко име у Европи стекао носећи дрес Партизана за мандата Душка Вујошевића, те је питање за њега било ”колико је тај период био битан за његову каријеру?”

”То је најважнији део моје каријере. Ту сам добио прилику да играм у Евролиги. Пратим резултате Партизана, добро им иде у АБА лиги. Надам се да ће се вратити у Евролигу ускоро, јер клуб такве историје то заслужује”, рекао је Берта.

Потом сам сачекао да се заврше питања за Рудија Гобера на француском и сјајног дефанзивца питао за ривалитет у настајању са Николом Јокићем, и да ли очекује нове епизоде тог ”филма” на Играма у Токију...

”Он је невероватан играч, веома талентован. Тешко је играти против њега. Верујем да ћемо се срести и у Токију, Србија ће се квалификовати”, поручио је Руди.

До стола Јаниса Адеткумба се једноставно није могло прићи (због тога су нам промакли Лука и Леброн), ако место нисте заузели пола сата раније, па смо поучени тим искуством први били код бокса у који је касније ушао Никола, а који је био један од два бочна и мало забачена.

На срећу свих нас, Никола је данас био расположен, што је врло битно када је разговор са новинарима у питању, што је информација коју су поделили новинари амерички  који га чекају готово сваког дана.

За разлику од Светског првенства у Кини, када је био једини који српским извештачима није дао нити један једини коментар или интервју, овде се нама тројици са Балкана прилично обрадовао и био стрпљив и рад да даје одговоре.

Открио је да му је индивидуални план за саму утакмицу исти као лане - само да постигне два поена и ”упише” своје име у тзв. листу стрелаца, али и да победи што није био случај у Шарлоту. Говорио је Џокер и о сезони Нагетса, како из личног тако и из тимске визуре, причао о својим навикама и животу ван кошарке, али и о репрезентацији. 

Касни, радни доручак провео сам у друштву новинара који прате Денвер нагетсе, са којима смо на равне части и два језика поделили пола сата које је НБА лига била одвојила за Николу.

Главни програм почео је доминацијом центра Мајамија Бема Адебаја у такмичењу у вештинама, наставило се одличним (финалним) делом у брзом шутирању тројки, где је тесну победу над Девином Букером од 27:26 однео Сакраментов Бади Хилид, док је највише пажње али и највише контроверзе изазвало такмичење у закуцавањима, где је након, чини се, непотребног продужења и неколико скроз нелогичних ”50-ица”, али после спектакуларног закуцавања након окрета у ваздуху Ерона Гордона победу ипак однео Дерик Џоунс џунор из Мајамија, и то пошто смо гледали по два покушаја оба учесника финала. Једном речју циркус усред циркуса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво