"Вечити" дерби у финалу Купа, Партизан надиграо ФМП

Кошаркаши Партизана савладали су ФМП са 85:77 у другом полуфиналу Купа Радивоја Кораћа. Ривал у финалу биће им Црвена звезда. Финале је на програму у недељу од 21.00.

После велике борбе црно-бели су успели да сломе отпор ФМП-а тек у другом полувремену. После равноправног првог дела игре из кога је ФМП изашао са предношћу у наставку Партизан је био тај који је доминирао. Искористили су црно-бели грешке противника и стигли до заслужене победе и пласмана у финале Купа Радивоја Кораћа. Први финалиста је Црвена звезда која је у шокантној завршници успела да преокрене резултат против Меге.

Неизвесно прво полувреме. Партизан је боље ушао у меч, међутим ФМП је брзо ухватио прикључак и водила се равноправна борба. Како је меч одмицао низале су се грешке на обе стране. Важност дуела је учинила своје.

Након сјаних неколико минута Филипа Човића у финишу полувремена ФМП је стигао до пет поена предности. Које је успео да сачува и на паузи оде при резултату 45:40.

Црно-бели користе празан ход у игри ФМП и серијом 11:0 преокрећу резултат у своју корист. Скоро шест минута је било потребно ФМП-у да постигне први кош у наставку. То је донекле и одлучило другог финалисту.

Како је одмицало друго полувреме ФМП се све више мучио да стигне до коша противника. С друге стране црно-бели су били сконцентрисанији и предност је полако расла. У једном тренутку дошли су до максималних плус једанаест.

ФМП је због приговора остао без првог и другог тренера. Међутим, ни то није успело да подигне екипу. Црно-бели су били бољи и заслужено су дошли до победе и пласмана у финале.

Најефикаснији у тиму Партизана био је Томас са 13 поена, њега су пратили Пејџ, Волден и Јарамаз са по 11. У пораженој екипи Кузмић је постигао 13 поена, Човић 12, а Рит 10.  

Ток меча:

22.49 – Крај меча. Партизан - ФМП 85:77.

22.44 – Још два минута до краја меча, Партизан поново на плус 11.

22.40 – Партизан конторолише резулта, три минута пре краја води са 73:64.

22.32 – Сјајним потезом Вила Мозлија црно-бели одлазе на плус десет - 67:57. Још седам минута до краја меча.

22.25Крај треће четвртине, Партизан - ФМП 63:57. Црно-бели су успели да одрже предност  и последњи период уђу са шет поена разлике.

22.19 – Црно-бели све боље контролишу игру, расте њихова предност - 59:52.

22.10 – Оба тренера ФМПА искључена због приговора.

22.09 – Тројком Загорца Партизан продужава серију - 49:45.

22.07 – Празан ход у игри ФМП-а на старту треће четвртине користе црно-бели и серијом 6:0 за чеити ипо минута игре преокрећу резултата - 46:45.

22.00 – Почело је друго полувреме.

21.45 – Крај првог полувремена, Партизан - ФМП 40:45. ФМП је успео да одржи предност до краја периода и на паузу оде са пет поена предности.

21.40 – Сјани минути за Филипа Човића који везује пет поена, а потом асистенцијом за Кузмића доноси свом тиму максималних плус пет, што је приморало Тринкијерија да затражи тајм аут, још 90 секунди до краја полувремена.

21.33 – ФМП је на старту периода успео да изједначи, 24:24. Црно-бели поново враћају предност. Распламсала се борба, а на пет минута пре краја полувремена резултатска клацкалица је прешла на страну ФМП 34:31.

21.19 – Крај прве четвртине, Партизан - ФМП 24:22. Црно-бели су стигли до максималних плус осам - 18:10. ФМП је успео да ублажи ту предност, смањи заостатак на пет поена, а тројком Пота са пола терена у последњој секунди, приђе на два разлике.

21.11 – Са пет везаних поена Партизан одлази на плус шест, тренер ФМП-а Влада Јовановић је затражио тајм-аут.

21.09 – Првих пет минута игре обележила је агресивна игра на обе стране. екипе су погодиле неколико отворених шутева и за сада је резултат у егалу, 10:9 за црно-беле. 

21.00 – Почео је меч...

20.55 – Стартне петорке:

Партизан: Волден, Загорац, Јарамаз, Величковић, Јанковић

ФМП: Човић, Рит, Пот, Раданов, Кузмић

20.50 – Играчи обе екипе су на терену, након загревања очекујемо почетак меча.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво