Коби Брајант међу осам кандидата за Кућу славних

Током Ол-стар викенда потврђен је списак финалних осам кандидата о којима ће жири одлучивати да ли ће ући у кошаркашку Кућу славних. Међу њима је и трагично настрадали Коби Брајант

Легендарни кошаркаш Лос Анђелес Лејкерса Коби Брајант, који је у јануару погинуо у хеликоптерској несрећи, постхумно је уврштен на листу кандидата за одабир у Кућу славних. Брајант је петоструки НБА шампион и 18 пута је проглашаван за "ол-стар" играча.

Поред њега, ту су и троструки МВП финала Тим Данкан, деветоструки члан најбоље одбране лиге Кевин Гарнет, а из женске НБА лиге ту је четвороструки олимпијски шампион Тамика Кечингс.

Претходни финалисти о чијем избору се ове године поново разматра су тренери који су остварили завидне успехе водећи своје тимове. То су тренер женске колеџ екипе Бејлора Ким Малки, двоструки НБА шампион Руди Томјанович, Барбара Стивенс и Еди Сатон, који је четири пута проглашен за тренера године у НЦАА лиги.

Да би били одабрани, финалисти морају да добију 18 од 24 гласа почасног комитета. Резултати ће бити објављени 4. априла, а свечаност поводом уласка у Кућу славних биће одржана у Спрингфилду, родном месту кошарке, 28. и 30. августа.

број коментара 0 Пошаљи коментар