САД убедљиве против Света, Дончић обележио први дан Ол-стара

Ол-стар викенд у Чикагу почео је у ноћи између петка и суботе утакмицом "Звезда у успону" у којој су се састали Тим САД и Тим света. Дуел којим се традиционално отвара највећи спектакл у НБА лиги представља окршај рукија и софмора, односно кошаркаша који играју прву и другу сезону. Играчи рођени у Сједињеним Америчким Државама убедљиво су победили, резултатом 151:131.

У шестом дуелу откад се игра у оваквом формату, Американци су дошли до трећег тријумфа и тако изједначили против остатка света у укупним победама.

Американци су губили после првог полувремена, али су трећу четвртину добили са 20 разлике (44:24) и тада дошли до одлучујуће предности.

За најкориснијег играча првог дуела проглашен је играч Шарлота Мајлс Бриџс са 20 поена (8-12 из игре, 3-7 за три, 1-2 слободна бацања), по пет скокова и асистенција и три украдене лопте за 20 минута.

Поред Бриџса, још седморица играча селекције САД имала су двоцифрен учинак – Ерик Паскал је био најефикаснији са 23 поена, Колин Секстон је додао 21, Тре Јанг 18, Кендрик Нан 16, први пик са прошлогодишњег драфта Зајон Вилијамсон 14...

На другој страни најбољи су били Канађани Ер Џеј Берет (3. пик 2019) са 27 и Брендон Кларк са 22 поена. Словенац Лука Дончић зауставио се на 16 поена (6-11 из игре, 4-9 за три), али је обележио спектакл у "Јунајтед центру".

Он је на крају првог полувремена, уз звук сирене, са своје половине постигао тројку којом је одушевио све присутне у хали.

Другог дана Ол-стара, односно ноћи по средњоевропском времену, на програму су између осталог такмичења у закуцавању и брзом шутирању тројки, док ће све бити заокружено дуелом највећих звезда између суботе и недеље.

Другу годину заредом, Србија ће имати представника, пошто је Никола Јокић међу резервама у тиму Леброна Џејмса.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво