Реаговала и Звезда, искусни плејмејкер на Малом Калемегдану

Искусни, 30-годишњи Калин Лукас ново је појачање Црвене звезде. Српски и регионални шампион потврдио је на званичном сајту да је Лукас стигао на Мали Калемегдан.

Одмах после Партизана, који је потврдио довођење Брајана Анголе, реаговали су и црвено-бели и објавили долазак Лукаса.

Американац је већ био уписан у регистар Кошаркашког савеза Србије, а сада је стигао и "амин" клуба који се додатно појачао после трансфер рока.

"Одликује га изванредан преглед игре, брзина и бројне асистенције. У екипи Црвене звезде имаће примарну улогу организатора игре са Лорензом Брауном у наставку АБА и Евролиге", саопштила је Црвена звезда.

Лукас је претходну сезону одиграо у развојном тиму Детроит пистонса и на 38 утакмица просечно бележио 21,8 поена и 5,5 асистенција.

Плејмејкер је у Звезду дошао као слободан играч, а већ има искуство играња у Европи. Наступао је за Олимпијакос у сезони 2011/2012, а након отказа каријеру наставио у турском Банвиту.

Након европске епизоде, Лукас се вратио у САД, где је провео две године у Ајови из развојне лиге, а уписао је и један наступ у дресу Мемфис гризлиса.

На крају сезоне 2014/15 вратио се у Турску и обукао дрес Анкаре, а затим је играо у Хапоелу из Јерусалима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво