"Жућкова левица" – Борац против Партизана, сусрет кошаркашких институција

Кошаркаши Партизана од 19.30 у нишком Чаиру почињу одбрану тројефа у Купу Радвоја Кораћа против чачанског Борца. Претходно се, од 17.00 часова, састају ФМП и Динамик.

После данашњих мечева у Нишу сазнаћемо све учеснике полуфинала Завршног турнира Купа Радивоја Кораћа, односно ко ће се придружити екипама Црвене звезде и Мега Бемакса.

Партизан брани трофеј освојен прошле сезоне, а црно-бели ће први меч на турниру одиграти против чачанског Борца.

Тренер црно-бели Андреа Тринкијери изјавио је да је екипа уморна и истрошена, али да у Ниш иде са циљем да одбрани пехар.

"Прошле године је Куп био почетак једног новог живота. Сад је ситуација другачија. Играмо против инстутиције, то је град кошарке, Кића, Обрадовић, Радмило... Борац би могао да игра АБА лигу без икаквих проблема. Биће изузетно тешко, велико поштовање. Играмо једну утакмицу, па ћемо видети", рекао је Тринкијери.

Тренер Борца Марко Мариновић истакао је да меч против београдских црно-белих у четрвртфиналу Купа нема толико такмичарски значај колико представља част и привилегију за чачански тим.

"Идемо на Партизан, лидера АБА лиге. Иако смо обезбедили учешће у Купу, нама то такмичење није примарни циљ. Ипак, не идемо у Ниш са намером да се унапред предамо, иако је Партизан у овом мечу апсолутни фаворит. Трудићемо се колико будемо могли, а надам се да ће то бити довољно да оставимо добар утисак. Од нас као лидера АБА 2 и КЛС лиге ништа мање се не очекује", рекао је Мариновић.

У четврфиналу Купа Кораћа данас ће први на терен кошаркаши ФМП-а и Динамика, чији је меч на програму од 17 сати.

број коментара 0 Пошаљи коментар