Партизан се на убедљив начин реванширао Дарушафаки

Кошаркаши Партизана савладали су на свом паркету екипу Дарушафаке са 69:57 у оквиру четвртог кола Топ 16 фазе Еврокупа. Наредни меч црно-бели играју против Виртуса у Болоњи 5. фебруара.

Кошаркаши Партизана уписали су битну победу у Топ 16 фази Еврокупа против Дарушафаке.

Само седам дана након пораза у неизвесној завршници у Турској, црно-бели су у крцатој дворани "Александар Николић" лако савладали истог противника.

Гости су солидно отворили меч, били прецизни у нападу и погађали из не толико изгледних прилика. Партизан је држао прикључак за турском екипом, играо веома добро одбрану и чекао да се противник "охлади".

Управо то се догодило у другој четвртини. Партизан је потпуно искористио празан ход Дарушафаке, која чак шест минута није успела да постигне кош. Серијама 14:0, односно 17:2, Партизан је стекао двоцифрену предност, која је износила и 14 поена.

Трећа деоница била је најпроблематичнија за српску екипу, пошто је заказала у нападу. Ретко је Партизан долазио до коша из игре, гледало се доста прекршаја и слободних бацања, а гости су такав однос снага искористили да направе серију и смање дефицит на само шест поена.

Партизанов рецепт за успех у читавој утакмици, а поготово у последњој четвртини, била је добра одбрана, која је терала противничке кошаркаше на тешке, исхитрене шутеве, који су Дарушафаку удаљавали од успеха.

Након исцрпљујуће дуге треће четвртине, Партизан је у последњу ушао много енергичније и поново затворио прилазе ка свом кошу, а са лакоћом поентирао на другој страни.

Серијом од 9:0, црно-бели иду на 15 поена разлике. Били су то преломни моменти меча у којима је одбијен налет гостију. Предност Партизана до краја меча износила је и 20 поена, али је Дарушафака успела да колико-толико ублажи пораз.

Сви играчи Партизана, сем Макадуа, уписали су се у листу стрелаца, а највише су постигли Јарамаз 15 и Величковић, који је убацио 11 поена.

У редовима гостију Хамилтон је постигао 17 а Колсон 10 поена. 

Након четири одиграна меча у Топ 16 фази Еврокупа, Партизан има три победе и један пораз и налази се на првом месту Групе Е. Наредни меч црно-бели играју против Виртуса у Болоњи 5. фебруара. 

Овако је протекао меч:

21.56 – Крај меча, победа Партизана над Дарушафаком резултатом 69:57.

21.28 – Након три одигране четвртине, Партизан води са 49:43. Трећа деоница играла се у изузетно спором ритму, са доста фаулова, слободних бацања, а мало поена из игре. У таквом односу снага, Дарушафака је успела да направи тиху серију од 11:3 и спусти предност на шест поена разлике.

20.44 – Крај првог полувремена, Партизан води са 35:25. Сјајна друга четвртина црно-белих, у којој су стекли десет поена предност. Дарушафака се мучила у другој деоници, чак пет и по минута били су без коша, што је Партизан искористио и, после серија од 14:0 и 17:2, водио и са 14 поена, али су гости успели да делимично смање.

20.18 – Завршена је прва четвртина, резултат је 17:16 за госте. Након почетног одмеравања снага, Дарушафака је почела да погађа с добрим процентом шута и тако је повела. Турски тим константно има вођство, али Партизан држи прикључак.

20.01 – Након минута ћутања у част преминулих Роберта Арчибалда и Кобија Брајанта, почео је меч.

19.45 – У току је загревање играча пред скоро пуном двораном "Александар Николић", меч ускоро почиње...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво