Убедљиви Промитеас и Тофаш

Кошаркаши Промитеаса из Патре убедљиво су победили Венцију у гостима резултатом 70:52, у утакмици четвртог кола Топ 16 фазе Еврокупа. Раније данас, у утакмици која је отворила коло, Тофаш је у Бурси лако савладао Хувентуд резултатом 91:76.

Након изједначене прве четвртине, гости из Грчке су појачали ритам у другој, па су већ након једног полувремена водили резултатом 41:27.

Предност Промитеаса није се значајно смањивала све до средине последње четвртине када је домаћин пришао на једноцифрен заостатак, али није урадио ништа више од тога.

Грци су до краја меча разлику поново подигли на великих плус 18.

Сјајни Лукас Маврокефалидис постигао је чак 28 поена, уз 13 ухваћених скокова.

После ове утакмице, и једна и друга екипа имају две победе и два пораза у групи Ф Топ 16 фазе Еврокупа.

Тофаш је у Бурси савладао Хувентуд резултатом 91:76. Гости из Шпаније нису водили ни у једном тренутку утакмице.

Екипа Тофаша је од самог почетка била боља, али је одлучујућу предност стекла у другој четвртини током које је убацила чак 29 поена, наспрам противникових 13. Друго полувреме, практично је било формалност.

Победничку екипу предводили су Девин Вилијамс и Рион Браун са по 20 постигнутих поена. Из девет покушаја, Вилијамс је само једном промашио из игре.

Најбољи у Хувентуду били су Лук Харангоди и Македонац Ненад Димитријевић са по убачених 15 поена.

Својом трећом победом у другој фази такмичења, Тофаш је избио на чело групе Х, а Хувентуд је остао на половичном учинку са две победе и исто толико пораза.

број коментара 0 Пошаљи коментар