Партизан са "пола гаса" убедљиво тријумфовао у Железнику

Кошаркаши Партизана савладали су екипу ФМП-а у Железнику 87:57 и забележили 13. победу у регионалном такмичењу. Одбрана у првом полувремену донела предност црно-белима, у наставку се изабраници Андрее Тринкијерија распуцали и стигли до убедљивог тријумфа.

ФМП је против Партизана доживе праву резултатску катастрофу, црно-бели су у Железнику остварили тријумф од 87:57 и потврдили да се налазе у изузетној форми.

Црно-бели су победили у осмом узастопном мечу, забележили 13. тријумф у 16 утакмица у АБА лиги и све су ближи првом месту у региону пред плеј-оф.

Екипа Андрее Тринкијерија у првој четвртини дозволила је само шест поена противника, да би предност до полувремена порасла на 15 поена (36:21).

Истина, успео је ФМП у других десет минута да приђе на само два поена заостатка, али је Партизан тај напад одбио серијом од 10:0 и практично утабао стазу до убедљиве победе.

Предност црно-белих у другом делу само је расла до коначних 87:57, иако је Партизан у Железнику играо без Гордића, Рединга и већ заборављеног Пејнерса.

На утакмици у Железнику Новица Величковић постао је рекордер Партизана по броју утакмица одиграних у црно-белом дресу.

Најефикаснији у победничком тиму био је Стефан Бирчевић са 14 поена, док су по 13 додали Јанковић и Волден. Солидну партију пружио је и Џејмс Макаду, последње појачање, постигавши осам поена.

У тиму ФМП-а убедљиво најбољи био је Стефан Ђорђевић са 14 постигнутих поена.

Резултати и парови 16. кола АБА лиге:

Субота:

Цедевита Олимпија - Морнар 90:91

ФМП - Партизан 57:87

Будућност - Мега Бемакс 90:76

Недеља:

17.00 Задар - Игокеа
19.00 Приморска - Крка

Понедељак:

18.00 Црвена звезда - Цибона

Табела: Партизан 13-3, Будућност 12-4, Цедевита Олимпија 10-6, Црвена звезда 9-6, Морнар 9-7, ФМП 9-7, Приморска 8-7, Крка 6-9, Игокеа 5-10, Цибона 5-10, Задар 4-11, Мега Бемакс 3-13.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво