Драма у Љубљани, Морнар бољи од Цедевите после продужетка

Кошаркаши Морнара савладали су у Љубљани екипу Цедевита Олимпије са 91:90, после продужетка, у утакмици 16. кола ргионалног кошаркашког такмичења. Барани "брејком" закували борбу за пласман у плеј-оф АБА лиге.

Борба за места које воде у плеј-оф Јадранске лиге постаје све занимљивија. Морнар је у Љубљани савладао Цедевита Олимпију са 91:90, после продужетка и нанео "змајевима" трећи узастопни пораз у такмичењу.

Рајан Боутрајт могао је да донесе Љубљанчанима тријумф у завршници регуларног дела утакмице, али је Американац био непрецизан.

У продужетку се боље снашла екипа Михаила Павићевића, па је после пенал-завршнице однела тријумф, изузетно битан за коначан пласман екипа после лигашког дела такмичења.

Морнар је стигао до девете победе у такмичењу, док је Цедевита Олимпија уписала шести пораз.

Дерик Нидам био је најефикаснији у победничкој екипи са 22 поена, пратили су га Херис са 16 и Пулен са 13 поена. На другој страни истакао се Коди Милер-Мекинтајер са 23 постигнута поена.

Резултати и парови 16. кола АБА лиге:

Субота:

Цедевита Олимпија – Морнар 90:91

19.00 ФМП – Партизан
21.00 Будућност – Мега Бемакс

Недеља:

17.00 Задар – Игокеа
19.00 Приморска – Крка

Понедељак:

18.00 Црвена звезда – Цибона

Табела: Партизан 12-3, Будућност 11-4, Цедевита Олимпија 10-6, Морнар 9-7, Црвена звезда 9-6, ФМП 9-6, Приморска 8-7, Крка 6-9, Игокеа 5-10, Цибона 5-10, Задар 4-11, Мега Бемакс 3-12.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара