Будућност вероватно добија меч са 20:0, а Звезду чека казна

Кошаркаши Будућности појавили су се на терену уочи меча на који играчи Црвене звезде нису ни отишли, одрадили загревање и сачекали 15 минута након судијског подбацивања. По пропозицијама, утакмица ће вероватно бити регистрована службеним резултатом 20:0 за тим из Подгорице, док београдском клубу прети и новчана казна.

У дворани су се у заказано време (18 часова) појавили само играчи у плаво-белој опреми, судијска тројка (Петек - Мајкић - Поробић) и неколико стотина навијача, највише међу организованом навијачком групом "Варвари".

У ложи дворане "Морача" седео је и премијер Црне Горе Душко Марковић, преносе црногорски медији.

Како играчи Црвене звезде из безбедоносних разлога нису ни отпутовали на меч у Подгорицу, а разлоге за такву одлуку клупских органа српског и регионалног првака објаснио је председник Небојша Човић на ванредној конференцији за медије, судије су у заказано време подбациле лопту на центру терена.

Правилник "каже" - 20:0 

Након 15 минута, како то пропозије регионалног такмичења предвиђају (члан 32, тачка 1), арбитри су означили крај утакмице и она ће по истом правилнику вероватно бити регистрована резултатом 20:0 за тим који се на терену појавио, односно Будућност.

По истом правилнику, поред аутоматског пораза дисциплински судија или директор лиге могу тиму који се није појавио на мечу да изрекну новчану казну у износу од 15.000 до 50.000 евра.

Дисциплински судија одлуке овакаве природе доноси након окончања комплетног кола, у овом случају 13. по реду.

Огласила се и АБА лига 

Кратким саопштењем на сајту огласила се вечерас и АБА лига:

"Утакмица 13. кола АБА лиге између Будућности и Црвене звезде заказана за 30. децембар 2019. у 18 часова није одиграна у раније предвиђено време јер се екипа Звезде није појавила на терену у СЦ Морача. Јавност ће бити благовремено обавештена о свим даљим корацима АБА лиге у вези са овим случајем", саопштено је на сајту регионалног такмичења.  

Званичне одлуке руководства АБА лиге поводом ових догађаја очекују се у наредним данима.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 31. дец 2019, 09:42) - глас разума [нерегистровани]

право време

Право је време да се размисли о повлачењу свих наших клубова из АБА лиге, која показује да нема слуха за осетљива питања. Без српских клубова та лига нема ни упола квалитета, а очито је да то не умеју да цене! треба се окренути Грцима, Румунима и Бугарима, за сва евентуална регионална такмичења, и избећи све оне мале новонастале нације који своје идентитете граде на антисрпству.

(уторак, 31. дец 2019, 06:28) - anonymous [нерегистровани]

Radovanje

Zašto prejudicirate da će Zvezda biti kažnjena. Iz ovog napisa proizilazi kao da se radujete kazni, umesto da se potrudite da analizirate sve činjenice za i protiv, i opravdate odluku kluba. Mediji, a najviše televizija, nisu običan kurir koji prenosi vesti, već glas javnosti i savesti društva.
Nažalost, u današnjoj Srbiji ima mnogo onih koji, voleo bih da je to zato što nisu svesni šta rade, rade protiv interesa svoje države.