Будућност вероватно добија меч са 20:0, а Звезду чека казна

Кошаркаши Будућности појавили су се на терену уочи меча на који играчи Црвене звезде нису ни отишли, одрадили загревање и сачекали 15 минута након судијског подбацивања. По пропозицијама, утакмица ће вероватно бити регистрована службеним резултатом 20:0 за тим из Подгорице, док београдском клубу прети и новчана казна.

У дворани су се у заказано време (18 часова) појавили само играчи у плаво-белој опреми, судијска тројка (Петек - Мајкић - Поробић) и неколико стотина навијача, највише међу организованом навијачком групом "Варвари".

У ложи дворане "Морача" седео је и премијер Црне Горе Душко Марковић, преносе црногорски медији.

Како играчи Црвене звезде из безбедоносних разлога нису ни отпутовали на меч у Подгорицу, а разлоге за такву одлуку клупских органа српског и регионалног првака објаснио је председник Небојша Човић на ванредној конференцији за медије, судије су у заказано време подбациле лопту на центру терена.

Правилник "каже" - 20:0 

Након 15 минута, како то пропозије регионалног такмичења предвиђају (члан 32, тачка 1), арбитри су означили крај утакмице и она ће по истом правилнику вероватно бити регистрована резултатом 20:0 за тим који се на терену појавио, односно Будућност.

По истом правилнику, поред аутоматског пораза дисциплински судија или директор лиге могу тиму који се није појавио на мечу да изрекну новчану казну у износу од 15.000 до 50.000 евра.

Дисциплински судија одлуке овакаве природе доноси након окончања комплетног кола, у овом случају 13. по реду.

Огласила се и АБА лига 

Кратким саопштењем на сајту огласила се вечерас и АБА лига:

"Утакмица 13. кола АБА лиге између Будућности и Црвене звезде заказана за 30. децембар 2019. у 18 часова није одиграна у раније предвиђено време јер се екипа Звезде није појавила на терену у СЦ Морача. Јавност ће бити благовремено обавештена о свим даљим корацима АБА лиге у вези са овим случајем", саопштено је на сајту регионалног такмичења.  

Званичне одлуке руководства АБА лиге поводом ових догађаја очекују се у наредним данима.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво