Узаврела атмосфера у Подгорици, Звезда тражи одлагање меча

Кошаркашки клуб Црвена звезда због узавреле атмосфере у Подгорици затражила је да се дуел између Будућности и Звезде, који је заказан за понедељак од 18.00 часова одложи. Из Подгорице уверавају да је све спремно за меч и да они сматрају да не постоји ниједан разлог за одлагање.

Црвена звезда је упутила руководству АБА лиге допис у коме тражи да се дуел са Будућности у Подгорици одложи.

Допис Црвене звезде преносимо у целини:

"КК Црвена звезда мтс још једном подсећа на заједнички договор који је постигнут на Скупштинама АБА лиге јтд током лета. На њима смо се након дешавања у финалној серији прошле сезоне (током априла 2019.године) на утакмицама у Подгорици и Београду, договорили да се сви заједно вратимо искључиво кошарци и заједничком интересу свих нас, а то је промоција спорта и кошарке, и очувању регионалне лиге.

Међутим, као што сте и Ви сигурно информисани, тренутна ситуација у Црној Гори, на коју не могу никако да утичу ни КК Црвена звезда мтс ни КК Будућност ВОЛИ, није повољна за одигравање ове утакмице, из разлога који немају никакве везе са спортом.

КК Црвена звезда мтс контактирао је тим поводом надлежне безбедносне органе Републике Србије, који су констатовали да се не може искључити могућност евентуалних инцидената на наведеној утакмици, усмерених према играчима и стручном штабу, управи и симпатизерима КК Црвена звезда мтс, без обзира на безбедносне мере које би биле предузете од стране домаћина.

Зато сматрамо да било какав, и најмањи, а посебно инцидент који је везан за неке друге, а понајмање спортске мотиве, може у овом тренутку да нанесе несагледиву штету очувању АБА лиге!

КК Црвена звезда мтс је увек, уз такмичарске циљеве које је постављао, истицао и важност очувања регуларности, интегритета и опстанка АБА лиге.

Зато апелујемо на Вас, а и на КК Будућност ВОЛИ да сви заједно будемо мудри и донесемо одлуку која је од свестраног интереса, да дерби меч 13. кола АБА лиге одложимо, И тако избегнемо велике изазове и ризике од могућих нежељених последица.

КК Црвена звезда мтс је спремна, и предлаже, и поред врло згуснутог календара да се овај меч одигра у Подгорици 24.02.2020. године у термину који је слободан за оба тима , чиме регуларност АБА лиге не би била нарушена на било који начин!

КК Црвена звезда мтс у овом тренутку не жели да "долива уље на ватру" и на било који начин још више отежава веома сложену ситуацију у којој се сви ми налазимо.

Очекујемо да управа КК Будућност ВОЛИ прихвати овај добронамеран предлог, а уколико се то нажалост не догоди, у складу са актима АБА лиге верујемо да ће Председник и председништво АБА лиге донети праву одлуку у циљу очувања АБА лиге.

У нади да ћете наш допис схватити добронамерно, на првом месту врло озбиљно, свесни ситуације, и хитно нам одговорити, спортски Вас поздрављамо.", наводи се у допису црвено-белих.

Из табора Подгоричана поручују да су све мере предузете и да не постоји ниједан разлог за одлагање меча.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво