Партизан убедљив против Лиможа

Кошаркаши Партизана савладали су у „Штарк арени“ екипу Лиможа са 77:58 у последњем мечу прве фазе Еврокупа.

Партизан је убедљивом победом над Лиможом у "Штарк арени" завршио прву фазу Еврокупа. 

Црно бели су и пре меча обезбедили Топ16 фазу, али су се постарали да пред домаћим навијачима упишу укупно седми тријумф у десет мечева Групе Б.

Српски представник боље је отворио меч, енергичније и константно био у вођству. Након нападачки лоше прве, друга четвртина донела је двоцифрену предност, коју је Партизан одржавао и повећавао до краја меча.

У трећој деоници Лимож је у два наврата успео да смањи разлику на шест поена, али је брзо наша екипа одбијала налете и поново водила више од десет поена.

У последњој четвртини Лимож се помирио са поразом, што је донело највећих 20 поена предности у корист Партизана.

Никола Јанковић предводио је стрелце српске екипе са 14 поена, а друштво међу најефикаснијима правили су му Гордић и Јарамаз са по 11 поена.

У редовима гостију истакли су се Гинјард са 15 и Бутсијел и Ленг са по 11 поена. 

Црно-бели пласирали су се у Топ16 фазу Еврокупа, где ће се у новој групи састати са Виртусом, Дарушафаком и Трентом.

Топ16 почиње 7. и 8. јануара. 

Овако је протекао меч:

22.20 – Крај меча, убедљив тријумф Партизана над Лиможом резултатом 77:58.

21.50 – На крају треће четвртине Партизан води са 54:40. Црно-бели су успели да одбију налет противника и у финишу поведу са за сада максималних 14 поена.

21.20 – Крај првог полувремена, Партизан води са 40:34.

Црно-бели су стално у предности, коју успевају да одржавају. Партизан је имао и 11 поена предности, али су се гости, на крилима бившег кошаркаша Партизана Ентонија Брауна, резултатски вратили. Најефикаснији након 20 минута су Јанковић са девет и Гордић са пет на једној и Браун и Бутсијел са девет поена на другој страни.

20.51 – Завршена је прва четвртина, након које Партизан води са 16:14. Мали број поена у првој деоници последица је солидних одбрана, али и слабих напада и изгубљених лопти на обе стране. Партизан је константно у предности, која је на моменат износила шест поена.

20.30 – Почео је меч у "Штарк арени".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије