Звезда се вратила, па у продужетку убедљиво изгубила од Макабија

Кошаркаши Црвене звезде поражени су од домаћег Макабија у Тел Авиву након продужетка резултатом 84:69, у мечу трећег кола Евролиге. Након константног "јурења“ резултата и сјајне роле Добрића, Берон је имао отворен шут за победу који није искористио, те је меч отишао у додатних пет минута, где је човек одлуке био Скоти Вилбекин.

Из амбиса на шут до победе, па назад! Тако би у једној реченици могао да се опише наступ екипе Милана Томића у Тел Авиву ове вечери. 

Мучила се Звезда од првог минута меча у "Менора Мивтачим" арени, и од старта се суочавала са великим проблемима, што у игри, што кадровски (повреда лица Брауна, нејасна ситуација са Гистом).

Ипак, нису црвено-бели одустајали. Решени да се врате у крајње чудну утакмицу и након пуно утрошене енергије у томе су и успели, те су у последњем минуту стигли до нерешеног резултата 67:67.

Тада је српски првак имао два шута за прво вођство па и победу, али су упорни Џенкинс и најбољи шутер тима Били Берон ипак били непрецизни.

У продужетку је на терену постојао само један тим. Макаби.

Предвођени одличним Вилбекином добро су отворили а онда још боље затворили додатних пет минута и дошли до убедљивог а првог тријумфа у Евролиги ове сезоне, наневши Звезди други пораз. Звезда је у том додатном периоду убацила само два поена!

Већ поменути Вилбекин био је најбољи у редовима "поноса Израела" са 16, док су Каспи и бивши Звездин плеј Волтерс додали по 15, и подарили леп поклон дугогодишњем председнику клуба Шимону Мизрахију за 80. рођендан.

У редовима тима са Малог Калемегдана најбољи и једини двоцифрени били су покретач преокрета и ове вечери врло добри Огњен Добрић са 10 и искусни Стратос Перпероглу са 18 поена.

Звезда ће у наредном колу наредног четвртка у хали "Александар Николић" дочекати Барселону, српског тренера Светислава Пешића. 

Ток меча: 

22.38 - Крај, победа Макабија од 84:69. 

22.31 - Одличан почетак продужетака за Макаби и катастрофалан за Звезду. Вилбекин прво даје далеку тројку, а недуго потом даје асистенцију Хантеру за закуцавање и одводи свој тим на плус пет - 74:69.

22.25 - Продужетак! Имала је Звезда напад за победу, отворен шут за три поена промашује Били Берон, да би позтом Макаби лоше искористипо седам преосталих секунди. 

22.23 - Последњи минут, нерешено је у Тел Авиву, 67:67!

22.14 - На четири минута до краја, Звезда је на свега пет поена минуса! Тројком Добрића, након што је претходно изнудио фаул у нападу, тим Милана Томића долази у ситуацију у којој није био још од првог минута. Минут одмора тражи Сферопулос.

21.58 - Прва два минута последњег квартала Макаби је искористио за серију 6-0 и одлазак на "плу 14", што тера Милана томића на тајм-аут. Звезда у све тежој ситуацији...

21.53 - Звезда добија резултатски и трећу четвртину (17:16) али и даље игром топло-хладно и изузетно лошим шутем даје предност на страну Макабија, који после тридесет минута има 54:47

21.40 - Поенима борбеног Фајеа и "три плус један" секвенцом расположеног Перпероглуа Звезда стиже само на шест поена минуса - 47:41. 

21.35 - У наставку слична слика, Звезда се мучи у нападу и тешко долази до поена, док у одбрани и даље шкрипи, 45:33 после пет минута у наставку.

21.12 - Полувреме. Макаби - Звезда 39:30. Много изгубљених лопти кошаркаша Црвене звезде, док са друге стране Макаби има велики број промашених бацања. На крају првог полувремена само девет поена предности за Макаби. 

20.56 - Звезда и даље тражи решење за напад, Макаби наставља у истом ритму.  

20.42 - Крај прве деонице. Лоша Звезда у нападу, док је Макаби лако долазио до поена. Омри Каспи је одилно одиграо прву четвртину, док је Милан Томић тражио добитну петорку, али за сада не иде. На крају прве четвртине - 25:13

20.25 - Десет минута од званичног почетка и тек педесетак секунди игре. Прво одлагање због кореографије домаћих навијача, потом проблеми са сатом а онда и повреда Лоренца Брауна, који је добио лак ударац лактом од Омрија Каспија, због којег је напустио терен. 

20.15 - Почео је меч. Звезда у петорци: Лоренцо Браун, Дерик Браун, Бранко Лазић, Били Берон и Џејмс Гист.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије