Трамп питање о сукобу Кине и НБА искористио за напад на Кера и Поповича

Упитан да прокоментарише актуелни сукоб између Кине и НБА лиге, председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп искористио је да вербално нападне два НБА тренера, Стива Кера и Грега Поповича.

Између осталих дневнополитичких тема, председник САД Доналд Трамп је на последњем брифингу био питан да прокоментарише сукоб између НБА лиге и кинеске државе.

"Они морају да реше ту ситуацију сами", рекао је Трамп тим поводом. 

Подсетимо, све је "закувао" генерални менаџер Хјустона Дерил Мори, који је на Твитеру објавио слику подршке протестима у Хонгконгу, онда су на то реаговали актери са обе стране, а кинеске компаније почеле да се дистанцирају од НБА лиге.

Међутим, то добијено питање Трамп је искористио као добар шлагворт за напад на тренере Голден стејта и Сан Антонија, Стива Кера и Грега Поповича, његове декларисане противнике.

"Гледао сам тог типа, Стива Кера... Био је као неки мали дечак који је био превише уплашен да би уопште одговорио на питање", почео је Трамп.

"Није могао да одговори. Тресао се. 'Ох, па не знам, не знам заиста'... Није знао како да одговори на питање. Али ће зато увек говорити јако ружно о Сједињеним Државама", рекао је и потом се осврнуо на изјаву Грега Поповича.

"Гледао сам и Поповича. Отприлике иста ствар, само није деловао тако преплашено, истина. Али они стално говоре ружно о Сједињеним Државама, а када говоре о Кини не желе да кажу ништа лоше. Мислим да је то прилично тужно. Биће веома интересантно", поручио је Трамп.

А шта су Кер и Поп заправо изјавили?

Тренер Вориорса изјавио је следеће: "То је прилично бизарна међународна прича и не знам шта бих о томе рекао. Читам о свему као и сви остали, али не желим да коментаришем било шта" , казао је Кер, док је Попович био знатно конкретнији и пружио је јасну подршку комесару Адаму Силверу:

"Изашао је и гласно подржао право слободе говора. Осећам се сјајно, поново. Он је ђаволски добар лидер у том смислу, веома је храбар. А онда погледате шта проживљавамо последње три године и видите велику разлику. Огроман јаз постоји, без обзира на то да ли причамо о лидерству, било да говоримо о храбрости", констатовао је Попович.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво