Алба без чирлидерсица

Немачки кошаркашки клуб Алба из Берлина одлучила је да прекине традицију дугу 25 година и не укључи чирлидерсице у виду забаве током меча.

Берлинска Алба повратник је у Евролигу, а на највећу позорницу враћају се без дугогодишње традиције.

Наиме, немачки тим одлучио је да избаци програм чирлидерсица током пауза у утакмици, због тога што "није прикладан начин забаве". 

"Плесачице Албе су радиле сјајан посао у последњих 25 година. Неколико пута су награђиване као најбоље у Европи. Напорно су радиле и користиле њихове вештине за наш тим и навијаче у арени. Желео бих да изразим захвалност овој посвећености из дубине срца и у име клуба. Ипак, дошли смо до закључка да младе жене као атракција у паузама на спортским догађајима више нису прикладне у нашем времену. Свесни смо да није мали број оних којима ће недостајати Албине чирлидерсице", наводи се у саопштењу Албе.

"Инспирисали смо многе дечаке и девојчице да се баве кошарком. Желимо да промовишемо жене у спорту као кошаркашице и да оне такође постану узори. Имамо највећи женски тим у Немачкој, који је пре годину дана успео да дође до друге немачке лиге", закључио је директор немачког клуба.

Кошаркаси Албе следећег петка почињу наступ у Евролиги, када ће на свом паркету дочекати Зенит. 

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 27. сеп 2019, 21:35) - anonymous [нерегистровани]

Neka

ubace Čirlidere zbog osveženja utakmica .

(петак, 27. сеп 2019, 14:32) - само спорт на терену [нерегистровани]

Коначно права и нормална одлука

Ја на кошаркашке утакмице идем ради кошарке. Они који иду ради чирилидерсица, паметније би им било да мало доплате па у јавну кућу. Коначно да се из дворана избаци нешто што нема везе са спортом и кошарком.