Берон уз звук сирене донео Звезди титулу

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Партизан са 76:75 и укупним резултатом 3:1 освојили титулу шампиона Србије, пету у низу. Партизан имао 14 поена предности, Били Берон на крају погодио уз звук сирене. Меч обележио получасовни прекид због прокишњавања крова у Пиониру.

Кошаркаши Црвене звезде пети пут узастопно шампиони су Србије. У мечу пуном преокрета, али и бизарних ситуација, црвено-бели су савладали Партизан са 76:75 и укупним резултатом 3:1 тријумфовали над вечитим ривалом.

Јунак победе Звезде био је Били Берон, који је поготком у последњој секунди меча донео велико славље гостујућој екипи, која је, после тријумфа у АБА лиги, освојила други трофеј у сезони.

Црно-белима остаје утеха да су освојили трофеј у Купу Србије, у утакмици у којој су савладали вечерашњег ривала.

Партизан је боље одиграо прво полувреме, у једном тренутку имао и 14 поена предности (36:22), али је Звезда полако топила ту разлику, па се у последњу четвртину ушло са нерешеним резултатом 52:52.

На почетку последње деонице догодила се бизарна ситуација – меч је прекинут због прокишњавања крова. Незванично, гром је ударио у кров Пионира и узроковао прокишњавање, али и слабију светлост, па је меч био прекинут на пола сата.

У завршници смо, као и током целе финалне серије, видели неизвестан дуел. Екипе су се смењивале у вођству, све до последњег напада Звезде, који је улазом поред Стефана Јанковића положио лопту у кош Партизана.

Из црно-белог табора сугерисали су да је остало још времена до краја, али судије су пресудиле да није, те је Звезда освојила нову титулу шампиона Србије.

Били Берон био је најефикаснији на мечу са 21 поеном, Давидовац је додао 13, Оџо 12, док су у тиму Партизана по 11 поена постигли Ренфро и Гагић. 

Овако је протекао меч у хали "Александар Николић":

20.28 – Берон пролази Јанковића и уз звук сирене погађа за победу и титулу – 76:75.

20.26 – Ренфро постиже два поена, Партизан води 75:74. Тајм-аут сада тражи Томић, 13 секунди до краја меча, Звезда има напад за победу и титулу.

20.24 – На другој страни Берон погађа уз пети фаул Загорца – 73:74. До краја меча 31 секунд, тајм-аут за Тринкијерија.

20.23 – Пејџ погађа два слободна бацања за 73:71.

20.22 – Берон доноси ново изједначење Звезди на минут до краја меча – 71:71.

20.21 – Фаје доноси Звезди изједначење, на другој страни продором решава Јарамаз – 71:69. Ушли смо у полседња два минута.

20.19 – Сада Пејџ постиже тројку, Партизан поново води 69:67.

20.17 – Давидовац постиже тројку, Звезда поново води 66:67. До краја меча остала су два минута и 39 секунди.

20.11 – Партизан везује две тројке, Маринковића и Пејџа, па поново долази до предности – 66:62, на мање од четири минута до краја. Томић тражи тајм-аут.

20.09 – Средина игре у последњој четвртини, Звезда има минималну предност 62:60.

20.02 – Пола сата трајао је прекид у Пиониру. Утакмица се наставља, напад је за Звезду.

19.52 – Према последњој информацији из Пионира, гром је ударио у кров хале, услед чега је дошло до прокишњавања, а и светло је слабије него што би требало. Утакмица ће бити настављена, али тек када се стекну услови за тако нешто.

19.47 – Играчи обе екипе поново су на загревању. До краја меча остало је још осам и по минута.

19.40 – Већ неколико минута траје прекид у Пиониру. Невероватно, али изгледа да је кров у хали почео да прокишњава. Терен је изузетно клизав, у току је санација паркета. Тројком Загорца, првом на мечу, Партизан је повео 56:55.

19.31После три четвртине нерешено је 52:52.

Берон је завршио четвртину са две тројке, а Звезда је у потпуности анулирала предност Партизана из првог полувремена. Црвено-бели су погодили 11 тројки из 27 покушаја, Партизан 5/19.

Берон је најефикансији на мечу са 12 поена, Давидовац има 10. На другој страни 10 поена има Гагић.

19.26 – На два минута до краја треће четвртине, Звезда стиже до изједначења тројком Билија Берона – 49:49.

19.14 – Средина игре у трећој четвртини, Партизан води 46:41.

Поново мало поена, као на почетку утакмице, игра се често прекида због фаулова. Ипак, Звезда успева да приђе црно-белима на минус пет.

19.05 – Настављен је меч у Пиониру.

18.50 На полувремену Партизан води 42:34.

Успела је Звезда да спусти предност Партизана на мање од десет поена, али делује да црно-бели држе утакмицу под контролом. Партизан доминантан у скоку (24:14), док Звезда више шутира за три него за два поена.

Николић, Гагић и Величковић постигли су по осам поена за Партизан, у Звезди су Лазић и Давидовац постигли по седам.

18.39 – Имали су црно-бели 14 поена прдности, али се Звезда тројкама Човића и Лазића враћа у игру – 36:28.

18.34 – Црно-бели подижу предност на почетку друге деонице и воде 34:22. Средина игре у другој четвртини.

18.23После прве четвртине Партизан води 23:16.

Сада и Алексеј Николић даје свој допринос, постиже пет везаних поена, а Ренфро после украдене лопте доноси црно-белима максималних плус седам.

18.19 – Серија Партизана за вођство црно-белих 16:11, на два минута до краја прве деонице.

Одлична одбрана Партизана даје резултата, па црно-бели преокрећу предност Звезде. Гагић и Николић користе одсуство Оџа и Партизан долази до лаких поена под кошем, док Звезда инсистира на шуту за три поена.

18.12 – Мало поена на почетку меча, Звезда после пет минута води 9:5.

Црвено-бели су на почетку погодили две тројке (Берон и Давидовац), али на другој страни се разиграо Ђорђе Гагић. Фаје већ има три прекршаја, Оџо два.

18.02 – Почео је меч, први напад за Звезду. Прве петорке – Партизан: Пејџ, Ренфро, Загорац, Величковић и Гагић; Звезда: Давидовац, Берон, Лазић, фаје и Оџо.

18.00 – Судијска тројка за овај меч: Илија Белошевић, Урош Николић и Урош Оберкнежевић.

17.58 – Представљени су играчи обе екипе, а онда је интонирана химна Републике Србије. Утакмица ће почети за неколико минута.

17.45 – За разлику од треће утакмице, Црвена звезда ће у четвртој бити јача за Огњена Добрића, који се налази у саставу.

 

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво