Дејан Томашевић за РТС: Имамо најјачу екипу

Гост Јутарњег програма РТС-а био је наш прослављени репрезентативац и потпредседник Кошаркашког савеза Србије Дејан Томашевић доневши трофеј који ће 15.септембра високо подићи нови кошаркашки светски шампион.

Пехар се вратио у земљу шампиона. Трофеј који је намењен победнику Светског шампионата у кошарци које се ове године игра у Кини, од 31. августа до 15. септембра, донео је у зграду РТС Дејан Томашевић.

Колике шансе дајеш нашим момцима да овај трофеј врате у Београд?

"Не бих наметао такву врсту обавезе и одговорности нашим репрезентативцима. На нама је да одемо као најспремнија екипа на шампионат, мислим да у последњих двадесет година имамо најјачу екипу. Имаћемо све играче из НБА и из Европе и са доста сампоуздања одлазимо на Мундобаскет"

Које земље су фаворити за освајање овог трофеја?

"Пре свега Шпанија, евентуално Аустралија и Канада, Французи су јако снажни ове године. Мислим да ће Светско првенство ове године бити никад јаче..."

Трофеј ће бити изложен на четири локације у Београду (плато испред Храма Светог Саве, Славија, Београд на води, Калемегдан), да би од 15 часова био постављен у Кнез Михаиловој где је главни догађај.

Трофеј Џејмса Нејсмита сваки пут пред Светско првенство обилази све земље учеснице широм планете.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво