Дејан Томашевић за РТС: Имамо најјачу екипу

Гост Јутарњег програма РТС-а био је наш прослављени репрезентативац и потпредседник Кошаркашког савеза Србије Дејан Томашевић доневши трофеј који ће 15.септембра високо подићи нови кошаркашки светски шампион.

Пехар се вратио у земљу шампиона. Трофеј који је намењен победнику Светског шампионата у кошарци које се ове године игра у Кини, од 31. августа до 15. септембра, донео је у зграду РТС Дејан Томашевић.

Колике шансе дајеш нашим момцима да овај трофеј врате у Београд?

"Не бих наметао такву врсту обавезе и одговорности нашим репрезентативцима. На нама је да одемо као најспремнија екипа на шампионат, мислим да у последњих двадесет година имамо најјачу екипу. Имаћемо све играче из НБА и из Европе и са доста сампоуздања одлазимо на Мундобаскет"

Које земље су фаворити за освајање овог трофеја?

"Пре свега Шпанија, евентуално Аустралија и Канада, Французи су јако снажни ове године. Мислим да ће Светско првенство ове године бити никад јаче..."

Трофеј ће бити изложен на четири локације у Београду (плато испред Храма Светог Саве, Славија, Београд на води, Калемегдан), да би од 15 часова био постављен у Кнез Михаиловој где је главни догађај.

Трофеј Џејмса Нејсмита сваки пут пред Светско првенство обилази све земље учеснице широм планете.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар