Шутерски обрачун припао Звезди, Тринкијери искључен

Црвена звезда – Партизан 98:94 (48:40). Кошаркаши Црвене звезде повели су у финалној серији плеј-офа шампионата Србије, пошто су као домаћини у неизвесном дуелу савладали екипу Партизана. Чак 29 тројки постигли су играчи обе екипе. Тренер црно-белих Андреа Тринкијери искључен почетком последње деонице због две везане техмичке грешке. Наредни меч игра се у среду (19.00), а домаћин ће бити екипа Партизана.

Изузетно занимљив дуел одиграли су београдски "вечити" ривали на старту финалне серије плеј-офа, а на крају је, после велике борбе и два и по сата игре (без продужетака), славила Црвена звезда (98:94).

Обе екипе биле су изузетно шутерски расположене, па је виђен велики број поена у дворани "Александар Николић". Звезда је погодила 15 тројки из 39 покушаја, док су црно-бели 14 пута погађали из 23 покушаја.

Звезда је у свакој од четвртина имала двоцифрену предност, али играчи Партизана нису одустајали од притиска и на крају успели да уведу меч у неизвесну завршницу.

Дуел је обележило и искључење тренера Партизана Андрее Тринкијерија, којем је судија Глишић, после протеста због судијске одлуке, показао две узастопне техничке грешке.

Упркос томе, Партизан је смогао снаге да и поведе на 3.30 до краја (84:83), али су меч преломиле две тројке Звезде, прво Давидовца, а затим и Добрића.

Дејан Давидовац завршио је меч са 20 поена, 18 је додао Филип Човић, а 16 Огњен Добрић. У тиму Партизана истакао се Алекс Ренфро са 20 поена, док је капитен Новица Величковић додао 17.

Друга утакмица финалне серије, која се игра до три победе, на програму је у среду од 19.00 такође у дворани "Александар Николић", али ће овога пута домаћин бити Партизан.

Овако је протекао меч:

20.24 – Крај меча, Звезда је савладала екипу Партизана са 98:94 и повела са 1:0 у финалној серији плеј-офа.

20.18 – Тројком Пејџа на седам секунди до краја меча, Партизан прилази на минус два – 96:94. Тајм-аут тражи Милан Томић, Звезда има посед.

20.13 – Две везане тројке за Звезду у финишу меча (Давидовац и Добрић) – 94:88 за црвено-беле. Минут до краја меча.

20.11 – Ушли смо у последња два минута, Звезда води 88:86.

20.02 – Средина игре у последњој четвртини, Партизан после четврте тројке Ренфроа прилази на само минус један – 83:82.

19.56 – Звезда још једном стиже до двоцифрене предности (81:71), али Партизан се још једном враћа, после тројки Ренфроа и Величковића (82:77).

19.45 – Још једном је Партизан пришао на минус три (73:70), али је две узастопне техничке грешке добио тренер црно-белих Андреа Тринкијери.

19.40 – После три четвртине, Звезда води 73:68.

Партизан је у неколико наврата прилазио на минус три, а тројком Новице Величковића смањује предност црвено-белих на пет поена. Звезда је погодила 12 тројки из 30 покушаја, на другој страни црно-бели прецизнији (10/15).

Симанић је постигао 14, Добрић 13, а Берон 12 у екипи Звезде. На другој страни Маринковић има 11, Ренфро 10, а Јарамаз и Величковић по девет поена.

19.25 – Средина игре у трећој деоници, Звезда води 56:52.

Поново су црвено-бели имали двоцифрену предност (51:40), али поново Партизан дише за врат и прилази на само минус четири. Црно-бели су везали три тројке (једну Ренфро, две Пејџ), за укупно девет на мечу (из 14 покушаја).

19.13 – Настављен је меч.

18.57 – Полувреме, Звезда води против Партизана 48:40.

Имали су црвено-бели и 11 поена прдности (47:36), али Партизан не одустаје од потере за ривалом. Звезда је погодила невероватних 10 тројки (из 24 покушаја) у првих 20 минута (двојке 3/8) и у томе лежи разлог вођства. Црно-бели за три поена шутирају 6/10, а имају и три изгубљене лопте више.

Најефикаснији у тиму Звезде су Симанић и Берон са по 11 поена, Давидовац је додао 10. У тиму Партизана Маринковић је постигао 11, а Јарамаз седам поена.

18.43 – Средина игре у другој четвртини, Звезда води 37:33.

Звезда "живи" од шута за три поена, само један погодак за два поена имају црвено-бели. На другој страни, Партизан игра разноврсније, али никако не успева да сустигне предност домаће екипе.

18.28 – После прве четвртине Звезда води 30:22.

Чак седам тројки погодили су црвено-бели у првих 10 минута и отуд висока предност. Имали су домаћи двоцифрену предност (23:13), али се Партизан држи у игри. Црно-бели, с друге стране, нису промашили шут за три поена (3/3), док су екипе у осталим статистичким категоријама готово равниправне.

Берон је постигао девет поена, Давидовац шест, а Човић и Добрић по пет за Звезду. На другој страни, по пет поена постигли су Николић, Маринковић и Ренфро.

18.13 – Бољи почетак меча за домаћина, који на средини прве четвртине води 17:9.

Црвено-бели су погодили чак четири тројке на почетку меча (по две Давидовац и Берон), на другој страни Партизан се мучи у нападу (Алексеј Николић почео меч са пет везаних поена). 

18.02 – Почео је меч. Стартне поставе: Звезда: Лазић, Берон, Давидовац Фаје и Оџо; Партизан: Пејџ, Маринковић, Николић, Танасковић и Величковић.

17.58 – Судије на првом мечу финалне серије плеј-офа су Миливоје Јовчић, Александар Глишић и Владимир Јевтовић.

17.56 – Представљене су екипе, утакмица ће почети после интонирања химне Републике Србије.

17.50 – Обе екипе играју ослабљене у плеј-офу националног шампионата. У тиму Звезде нема Регланда, Цирбеса и Перпероглуа, док за Партизан не играју Си и Лендејл.

17.45 – Кошаркаши Црвене звезде изашли су на терен дворане "Александар Николић". У хали је око 4.000 навијача домаће екипе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво