Силовита Звезда поново боља од Будућности

Кошаркаши Црвене звезде, импресивном партијом коју је карактерисао готово нестваран проценат шута из игре, савладали су јoш једном екипу Будућности (107:69) и повели су са 2:0 у финалу плеј-оф серије АБА лиге. Серија се сада сели у црногорску престоницу.

Кошаркаши Црвене звезде декласирали су подгоричку Будућност резултатом 107:69 (26:19, 28:18, 22:16, 31:15) и са 2:0 у серији одбранили домаћи терен у две утакмице финала плеј-офа АБА лиге.

Тим Милана Томића, пети пут у сезони, из исто толико мечева, поново је убедљиво славио против шампиона Јадрана и стигао на победу да му преотме титулу, али и да се врати у Евролигу.

Звезда је нанела најтежи пораз Будућности у АБА лиги последњих година и са огромном дозом самопоуздања иде у Подгорицу на наставак серије.

Једини проблем за српски тим представља повреда Стратоса Перпероглуа, који је напустио терен у финишу треће деонице када је приликом поготка незгодно доскочио.

Управо је Грк са 17 поена био најефикаснији на мечу у дворани "Александар Николић", један мање дао је Кејси Риверс. Код гостију Немања Гордић је имао 11 поена.

Трећи меч на програму је у среду у Подгорици у хали Морача.

Овако је текао меч:

20.56 – Меч је готов, Црвена звезда је победила резултатом 107:69.

20.44 – Црвена звезда "крстари" ка новој победи...

20.35 – Пред последњих десет минута кошарке Црвена звезда има огромних 22 поена разлике (76:54).

20.26 – Закуцавања Мајкла Оџа:

20.08 – Атмосфера у дворани која носи име Александра Николића...

19.55 – Отприлике тамо где су стали у првом мечу наставили су кошаркаши Црвене звезде у другом. Импресивне шутерске бројке донеле су београдским црвено-белима предност од 16 поена после две десетоминутне деонице (54:38). Црвена звезда је погодила 13 од 15 шутева за два поена, погодила је пет тројки наспрам ниједног истог таквог успешног шута гостију, а најефикаснији је Стратос Перпероглу (који је и "повукао" кључну серију којом се одлепио српски шампион) са 12 поена.

19.25 – Црвена звезда на први мали одмор одлати са предношћу од 26:19.

19.01 – Меч је почео, први напад има екипа Будућности.

18.55 – Атмосфера у хали Пионир...

18.50 – Кошаркаши Црвене звезде излазе на терен...

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво