Никола Јокић, хватач снова

Гласање за најбоље кошаркаше НБА лиге, који ће играти на утакмици "свих звезда" се ближи крају, а од играча са наших простора, највише шансе имају Никола Јокић и Лука Дончић. Након што је америчка спортска новинарка на Твитеру позвала грађане Србије да гласају за Николу Јокића, то је учинио и његов тренер, који сматра да су словеначки гласачи много активнији од српских, јер према последњим резултатима гласања Дончић има преко два милиона, а Јокић око 740 хиљада гласова. И један и други су у првих десет, а гласање траје до 25 јануара.

Највећа љубав Николина поред кошарке су коњи. Од малих ногу одлази на трке, а сада је у тој ситуацији да има и сопствене коње.

Oмиљени је љубимац центра Денвер Нагетса Николе Јокића. У интервјима не пропушта да га помене, не као коња за трке, већ као пријатеља, а навијачи Денвера већ су научили и шта њавише воли да једе.

"Зове се "Drеам catcher", у преводу хватач снова. Ко што Никола хвата снове по Америци, тако када дође овде са својим љубимцем хвата снове по Сомбору", каже Бранислав Јокић, Николин отац.

У свом родном граду српски кошаркаш има још четири коња, о којима брине отац Бранислав. Никола их виђа једном годишње током лета, када дође на два месеца у Србију.

"Највећа љубав Николина поред кошарке су коњи. Од малих ногу одлази на трке, а сада је у тој ситуацији да има и сопствене коње", додао је Бранислав.

Никола је више пута америчким новинарима објашњавао да је Сомбор најлепши град на свету. Иако светска звезда, лети уместо Бахама бира Србију, не допушта да га понесе слава и за њега је најлепши део сезоне када је у родном граду.

Након потеза који све чешће завршавају у најбољих топ десет, невероватних резултата из утакмице у утакмицу, али и могућности да заигра у Ол-стар мечу, Јокићу ће све теже бити да остане обичан момак из краја.

Американци га већ виде у мечу "свих звезда", а уз 50 одсто гласова публике за коначну одлуку се питају и представници медија 25 посто и исто толико сами играчи. Бранислав каже да Никола не размишља пуно о томе, али да би то сигурно била част како за њега, тако и за Србију.

 

број коментара 7 Пошаљи коментар
(недеља, 13. јан 2019, 18:20) - anonymous [нерегистровани]

Рд

Гласајте да Јокић игра за Србију !

(недеља, 13. јан 2019, 14:23) - anonymous [нерегистровани]

BAS ZATO,

neka vidi da ga volimo I da je on pogresio sto ne igra za Repku!
U ostlom takvih misljenja je vrlo mali procenat, a da si ti na
njegovom mesto, ti bi uradio isto!

(недеља, 13. јан 2019, 12:47) - GoranD [нерегистровани]

Glasanje

Ja sam pozvao i organizovao prijatelje u Gračanici i kosovskom pomoravlju da glasaju za sve naše NBA igrače.Glasamo za njih već nekoliko puta,ali isto tako očekujemo da zaigraju za reprezentaciju Srbije.Saletu je potrebna ekipa,a mislim da je ovo glasanje način da se odazovu pozivu i prizovu pameti,jer Srbija je iznad svih nas.Valjda će im proraditi savet.Pozdrav iz Gračanice,KiM.

(недеља, 13. јан 2019, 12:00) - anonymous [нерегистровани]

Ko je taj

Zašto bi glasali za njega kad neće da igra za našu reprezentaciju.

(недеља, 13. јан 2019, 11:28) - anonymous [нерегистровани]

molim

Molim Vas stavite link za glasanje za Nikolu. Mislim da bi dosta ljudi glasalo ali ne umeju da pronadju sajt.

(недеља, 13. јан 2019, 11:21) - Zverko [нерегистровани]

budimo realni

Pa zna se to , decko je pod manom ...

(недеља, 13. јан 2019, 10:59) - anonymous [нерегистровани]

?

Jos da se uhvati malo reprezentacije?