Никола Јокић, хватач снова

Гласање за најбоље кошаркаше НБА лиге, који ће играти на утакмици "свих звезда" се ближи крају, а од играча са наших простора, највише шансе имају Никола Јокић и Лука Дончић. Након што је америчка спортска новинарка на Твитеру позвала грађане Србије да гласају за Николу Јокића, то је учинио и његов тренер, који сматра да су словеначки гласачи много активнији од српских, јер према последњим резултатима гласања Дончић има преко два милиона, а Јокић око 740 хиљада гласова. И један и други су у првих десет, а гласање траје до 25 јануара.

Највећа љубав Николина поред кошарке су коњи. Од малих ногу одлази на трке, а сада је у тој ситуацији да има и сопствене коње.

Oмиљени је љубимац центра Денвер Нагетса Николе Јокића. У интервјима не пропушта да га помене, не као коња за трке, већ као пријатеља, а навијачи Денвера већ су научили и шта њавише воли да једе.

"Зове се "Drеам catcher", у преводу хватач снова. Ко што Никола хвата снове по Америци, тако када дође овде са својим љубимцем хвата снове по Сомбору", каже Бранислав Јокић, Николин отац.

У свом родном граду српски кошаркаш има још четири коња, о којима брине отац Бранислав. Никола их виђа једном годишње током лета, када дође на два месеца у Србију.

"Највећа љубав Николина поред кошарке су коњи. Од малих ногу одлази на трке, а сада је у тој ситуацији да има и сопствене коње", додао је Бранислав.

Никола је више пута америчким новинарима објашњавао да је Сомбор најлепши град на свету. Иако светска звезда, лети уместо Бахама бира Србију, не допушта да га понесе слава и за њега је најлепши део сезоне када је у родном граду.

Након потеза који све чешће завршавају у најбољих топ десет, невероватних резултата из утакмице у утакмицу, али и могућности да заигра у Ол-стар мечу, Јокићу ће све теже бити да остане обичан момак из краја.

Американци га већ виде у мечу "свих звезда", а уз 50 одсто гласова публике за коначну одлуку се питају и представници медија 25 посто и исто толико сами играчи. Бранислав каже да Никола не размишља пуно о томе, али да би то сигурно била част како за њега, тако и за Србију.

 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво