КСС: Осуђујемо вандализам, МУП је надлежан за истрагу

Кошаркашки савез Србије саопштио је да је изненађен скрнављењем трофеја Купа Радивоја Кораћа и да оштро осуђује сваку врсту вандализма и непоштовање традиције и имена легендарног кошаркаша.

На друштвеним мрежама се појавио снимак како непозната особа, блиска КК Партизан, са трофеја ножем скида плочице са грбом Црвене звезде, након чега су црвено-бели то оценили као пораз српске кошарке и најавили да због тога неће будућем шампиону, уколико то буде неко други, дати прелазни трофеј.

"КСС нема апсолутно никакве везе са тим чином и нећемо дозволити да тај сраман гест појединаца баци сенку на сјајну организацију завршног турнира Купа Радивоја Кораћа, једну од најбољих до сада, где није било ниједног сукоба навијача и ниједна бакља није пала на терен", наводи се у саопштењу.

Како се истиче, КСС није Министарство унутрашњих послова, нити је надлежан да води истрагу, а подржаће сваку иницијативу надлежних органа у том смеру.

"Чињеница је да су Предраг Даниловић и Дејан Томашевић бивши играчи Партизана, али је такође чињеница и да је Даниловић председник, а Томашевић генерални секретар КСС. Стављање председника и генералног секретара у контекст припадника једног клуба је апсолутно неприхватљиво за Кошаркашки савез Србије као кровне организације која штити интересе свих клубова", истиче се у саопштењу Савеза.

Из КСС поручују да не сматрају својим поразом то што је ове године трофеј освојио Партизан, као што је претходних година трофеј био у рукама Црвене звезде, Мега Лекса, ФМП-а...

"Прелазни пехар намењен шампиону Србије неће остати у власништву било ког клуба и биће уручен клубу који га заслужи и освоји на терену", закључују из КСС.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије