Читај ми!

Револверашки обрачун у "Морачи" припао Будућности

Кошаркаши Будућности савладали су у Подгорици Црвену звезду са 92:86 (22:27, 25:15, 26:25, 19:19) у дерби утакмици 15. кола АБА лиге и поново преузели лидерску позицију. Подгорички тим погодио 16 "тројки" из 23 покушаја!

Подгоричани су славили победу и на старту сезоне у Железнику и сада су сами на врху са скором 13-2, док је Звезда пала на треће место са учинком 12-3, колико има и Цедевита.

Изабраници Александра Џикића имали су сјајно шутерско вече, погодили су 16 тројки из 23 покушаја, а најефикаснији су били Никола Ивановић са 18 и Кајл Гибсон са 17 поена.

Код Звезде, Тејлор Рочести постигао је 19, Перо Антић 14, а Немања Дангубић 12 поена. Матијас Лесор постигао је девет поена уз седам скокова, а Дилан Енис убацио је осам поена.

У наредном колу Будућност гостује код Меге, а Звезда дочекује Цедевиту.

Ток меча:

18.47 – Крај, Будућност је победила Црвену звезду са 92:86.

18.24 – После 30 минута кошарке, Будућност и даље у предности – 73:67. Звезда је одговорила на агресивност домаћем тиму, али и даље нема решења за спекталуран шут за три поена домаћина 13/15! Ни Звезда не шутира лоше са те дистанце, напротив (8/15), али то за сада није довољно за више од минус шест.

17.44 – Полувреме, Будућност води против Црвене звезде са 47:42. Серијом од 11:0 у првa четири минута друге деонице, "ђетићи" су преузели вођство, које су одржавали до одласка на одмор. Велику заслугу за то дугују невероватном шуту за три поена (9/12), као и великом броју изгубљених лопти (шест у другој деоници, укупно седам) Звезде. Одличну утакмицу игра Кајл Гибсон, стрелац 15 поена за домаћи састав, док је код гостију Рочести убацио 11. 

17.18 – Завршена је прва четвртина у "Морачи", Звезда води са 27:22. Веома ефикасна утакмица за сада, обе екипе врло расположене у шуту споља, па смо за десет минута видели чак девет тројки (5:4 за домаћи тим). Ипак, Звезда је након бољег почетка и у финишу била боља и концентрисанија, те је у предности од пет поена.  

17.00 – Почео је меч...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара