Распуцана Звезда покорила Реал у Мадриду

Кошаркаши Црвене звезде савладали су екипу Реала из Мадрида у гостима са 87:83 у оквиру десетог кола Евролиге.

Звезду су до треће победе у Евролиги предводили Рочести са 18, Бјелица са 16 поена, 11 је додао Антић, док су по десет забележили Фелдин и Добрић.

У редовима домаћина најрасположенији био је Дончић са 20 поена, Керол је додао 12, а Томпкинс десет поена.

Звезда је пре свега шутерском рапсодијом успела да направи изненађење кола на гостовању у Мадриду. Црвено-бели су погодили 17 тројки и нанели домаћину пети пораз ове сезоне у Евролиги. 

Реал је имао предност након прве четвртине, али је Звезда заиграла знатно бољу кошарку, пре свега дефанзивно и шутерски и прешла у предност која је износила 13 поена у једном тренутку. 

Мадриђани су се тргли у последњој деоници и спустили дефицит на само поен заостатка, али су црвено-бели успели мирне главе да поенима Давидовца са слободних бацања, а потом и кључном тројком Антића приведу меч крају и упишу велику победу против кадровски некомплетног Реала у Евролиги. 

Након десет одиграних мечева Звезда има скор од три победе и седам пораза и налази се на подели 12. места, док је Реал уписао пети пораз и налази се на подели пете позиције на табели.

У наредном колу Звезда 8. децембра дочекује Ефес, док Реал дан касније гостује у Пиреју Олимпијакосу. 

Ток меча:

22.53 – Крај меча, Звезда је славила у Мадриду против Реала са 87:83. 

22.25 – Звезда након три четвртине води са 67:58. Још једна сјајна четвртина црвено-белих, који шутем за три поена успевају да задрже вођство, које је у једном тренутку износило 13 поена. Очекује се налет домаћина у последњој четвртини и остаје да се види, да ли Звезда може да добром игром, одбије тај налет. 

21.50 – Полувреме је у Мадриду, Звезда води са 46:39. Најефикаснији у редовима црвено-белих су Рочести са 12 и Бјелица са 11 постигнутих поена. Код домаћина најрасположенији је Дончић са 11 поена. Након првих 20 минута Звезда је у вођству пре свега захваљујући дисциплинованој одбрани, али и нападачкој креативности Рочестија и Бјелице, док са друге стране домаћин показује рањивости у нападу,поготово када на паркету нема Дончића и има шест више изгубљених лопти, што за сада Звезда јако добро користи. 

21.44 – На половини друге четвртини Звезда води са 39:34. Рочести је повратком на паркет доста допринео Звездином нападу, док тимска одбрана црвено белих одбија веће серије Реала. Домаћин се са друге стране поново без Дончића на паркету мучи. 

21.25 – Завршена је прва четвртина након које Реал води са 24:19. Домаћин је уласком Дончића добио неопходну нападачку моћ и преузме вођство од Звезде. Црвено-бели доста шутирају са дистанце, али тај сегмент их је и држао у овој деници у игри.

21.13 – Реал тражи тајм-аут на половини прве деонице при резултату 11:8 за Црвену Звезду. Мадриђани су почетних пет минута играли без Дончића што их је коштало креације у нападу, а Звезда са друге стране проблема има у виду две личне грешке Рочестија.  

21.00 – Почео је меч у Мадриду.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво