Звезда срушила Барсу за прву победу у Евролиги

Црвена звезда – Барселона 90:82. Кошаркаши Црвене звезде забележили су прву победу у овогодишњој Евролиги, пошто су у мечу другог кола у хали "Александар Николић" савладали екипу Барселоне. Звезда водила током целог меча, Барса припретила у финишу утакмице. Бјелица јунак победе црвено-белих са 23 поена. Наредни меч црвено-бели играју у уторак против Химкија у гостима.

Кошаркаши Црвене звезде забележили су прву победу у овогодишњем издању Евролиге, пошто су у дворани "Александар Николић" савладали Барселону са 90:82.

Звезда је одиграла одличан меч, имала предност на својој страни током већег дела сусрета, да би Барселона у финишу меча запретила и увела дуел у неизвесну завршницу.

Звезда се боље снашла у финишу, ношена навијањем препуне хале, и захваљујући највише Милку Бјелици стигла до заслужене победе.

Бјелица је меч завршио са 23 поена, док су га испратили Тејлор Рочести са 22, као и Матијас Лесор са 13 поена. У тиму Барселоне најбољи је био Кевин Серафан са 16 поена, али Француз није играо у последњој четвртини.

Звезда је до победе стигла захваљујући одличној игри у одбрани у првих 20 минута, али и помало срећно, пошто су Бјелица и Рочести у финишу меча, када се ломио резултат, постигли неколико тешких поена.

Црвено-бели су неколико пута током меча имали двоцифрену предност, али се искусна екипа Барселоне увек враћала у живот.

Два минута пре краја, резултат је био нерешен, али су Рочести и Бјелица тада преузели ствари у своје руке и одвели Звезду до битне победе.

Звезда у наредном колу, наредног уторка, гостује у Русији екипи Химкија, док ће Барселона дочекати екипу Жалгириса. 

Овако је протекао меч у Београду: 

20.53 – Крај меча, Звезда је победила Барселону са 90:82 и забележила прву победу у Евролиги. 

20.45 – Мање од 90 секунди до краја, Звезда стиже до четири поена предности – 86:82, Сито Алонсо тражи тајм-аут. 

20.42 – До краја меча остало је нешто више од два минута, а резултат је нерешен 82:82. 

20.36 – Улазимо у последњих пет минута утакмице, а Звезда води 77:73.

Црвено-бели су стигли до двоцифрене предности, али се Барса још једном враћа у живот. Рочести и Бјелица имају по 16 поена, Лесор је на 13, Антић на 10. Барса се ослања на тимску игру, која је последица много боље одбране у другом делу. 

20.22 – После три четвртине Звезда води 62:57.

Успела је барса у финишу трећег периода да смањи заостатак, после добре игре Томе Ертела. Звезда има четири играча са 10 и више поена, Ертел је стигао до девет поена.

Црвено-бели су на само четири изгубљене лопте, Барса има девет, док гости имају предност у скоковима и асистенцијама. 

20.10 – Средина игре у трећој деоници, Звезда води 55:43.

Рочести је на 14, Бјелица и Лесор на по десет поена, Серафан доминира на другој страни са 16. Звезда одржава предност стечену у првом полувремену. 

20.00 – Настављен је меч. 

19.45 – Полувреме, Звезда води против Барселоне 44:32.

Направили су гости серију од 8:0, али је Звезда у финишу првог полувремена, после две везане тројке Рочестија, вратила двоцифрену предност на своју страну.

Рочести је најефикаснији са 12 поена, колико на другој страни има Серафан. Бјелица је додао 10 поена, Лесор је на шест.

Црвено-бели су чак 19 пута шутнули за три поена (пет погодака), чини се без потребе.

19.31 – Наставља Звезда у добром ритму, па на средини друге деонице води са 33:20.

Барса не налази решење у нападу, пре свега због добре одбране црвено-белих, док у нападу Звезда има велики број расположених играча. 

19.20 – После прве четвртине, Звезда убедљиво води 24:13.

Бјелица је постигао седам поена, Лесор шест, на другој страни Преси, Ханга и Моерман по три. Одлична одбрана црвено-белих на крилима велике подршке навијача. 

19.07 – Одличан почетак Звезде, која на средини прве четвртине има предност од 15:10. Бјелица, Рочести и Лесор најрасположенији на почетку меча.

19.01 – Почео је меч. 

19.00 – Прва петорка Звезде: Тејлор Рочести, Џејмс Фелдин, Бранко Лазић, Милко Бјелица и Матијас Лесор. На другој страни меч почињу: Тома Ертел, Пау Рибас, Адријан Моерман, Адам Ханга и Кевин Серафан. 

18.55 – Све је спремно за први меч у дворани "Александар Николић" у новој сезони Евролиге.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара