Шпанија на коленима, Словенија у финалу Евробаскета

Репрезентација Словеније први је финалиста Евробаскета пошто је у полуфиналном мечу савладала браниоца титуле фаворизовану Шпанију резултатом 92:72. Словенија ће се за злато борити са бољим из дуела Србије и Русије који је на програму у петак од 20.30. Финални меч је на програму у недељу.

Кошаркашка репрезентација Словеније направила је историјски успех пласманом у финале првенства Европе у Истанбулу, после победе над Шпанијом 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).

Словенци, које са клупе води српски стручњак Игор Кокошков, дошли су до прве медаље на великим такмичењима осмом победом на Европском првенству из исто толико утакмица.

Словенија је са трона европског шампиона скинула Шпанију и сада у финалу чека победника између Србије и Русије који играју у петак од 20.30.

Поново је блистао фантастични Лука Дончић скоро са трипл-дабл учинком - 11 поена, 12 скокова и осам асистенција, по 15 погодака дали су Ентони Рендолф и Горан Драгиц, док је код Шпанаца најефикаснији био Пау Гасол са 16.

Финале и меч за треће место играју се у недељу.

Овако је протекао први полуфинални меч:

22.14 - Крај меча, Словенија је у финалу Евробаскета после убедљиве победе над Шпанијом 92:72! Изабранике Игора Кокошкова предводили су Драгић и Рендолф са по 15 поена, Препелич је убацио 13, док је Видмар постигао 12. У пораженом тиму најбољи је био Пау Гасол са 16 поена, а пратили су га Рубио са 13 и Марк Гасол са 12 поена.

21.49 - Завршена је и трећа четвртина, Словенци настаљају у истом ритму и у последњу деоницу улазе с предношћу 73:57.

21.13 - Полувреме, Словенија је отишла на велики одмор с предношћу од 49:45. Словенце предводе Клемен Препелич са десет, Горан Драгић и Лука Дончић са по осам поена. Код Шпаније најефикаснији је Пау Гасол са 12 постигнутих поена. По 7 су постигли Родригез и Марк Гасол.

20.50 - Словенија је одлично започела меч и води против Шпаније после прве четвртине са 25:19.

20.30 - Почео први полуфинални дуел на Евробаскету између селекција Шпаније и Словеније.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво