Томашевић: Није исто без Теодосића, али злато је увек циљ

Генерални секретар Кошаркашког савеза Србије Дејан Томашевић каже да су сви у државном тиму свесни да цела нација очекује напад на титулу првака Европе, признавши да је то увек обавеза, али да због силних повреда нико не може да обећа медаљу. Кошаркаши Србије у среду путују у Истанбул на ЕП, где ће играти у Д групи са домаћином Турском, Русијом, Летонијом, Белгијом и Великом Британијом.

"Није добро што нас је задесио велики број повреда, неочивано кључних играча, оних који су у протеклој деценији били носиоци репрезентације. Шта да се ради, тако је - како је, нашу репрезентацију је увек красило то да је увек најспремнија била на шампионатима, верујем да ће и сада бити. Верујем у снагу и квалитет, али и харизму тима постављеној од селектора Ђорђевића", рекао је Томашевић.

Он је додао да садашња генерација зна како се освајају одличја са репрезентативних такмичења, још из млађих селекција, и да ће дати све од себе да настави низ успеха.

"Сигуран сам да ће пружити максимум. Да ли ће бити довољно за медаљу? Видећемо... Нико не може то да обећа. Предстојеће Европско је чудно, велики број отказа, верујем да ће бити квалитетно. Додатно оптерећење је осмина финала, ту је и четвртфинале, обе препреке које морамо да прођемо како бисмо отишли у борбу за одличја. Неће бити лако, али верујем у наше момке".

Бивши истакнути државни репрезентативац, освајач бројних медаља са великих такмичења и чак три европска злата, верује да екипа Александра Ђорђевића има квалитет да уради оно што је његова пре 16 година када се попела на кров Европе баш у Истанбулу.

"Сви добро знамо које су наше обавезе, играњем за А репрезентацију Србије увек је циљ златна медаља. Од првог дана је свима стављено до знања, а таква су и очекивања нације. То са једне стране може да буде добро, са друге оптерећујуће. У овом тренутку постоји седам или осам селекција које се надају освајању медаље и то је добро".

Према његовим речима, сви играчи који су у конкуренцији за одлазак на ЕП заслужују да се нађу тамо.

"Било којих 12 кошаркаша који се нађу на списку Ђорђевића заслужују да оду на ЕП. Имају квалитет да се упусте у борбу за медаље, то је обавеза репрезентативца Србије на сваком такмичењу. Сигурно да није исто када у саставу немаш Милоша Теодосића, имамо велики пех да нам седам или осам играча који су били у државном тиму недостају, али то је шанса и додатни мотив за друге да се покажу".

Како је нагласио, Савез и селектор Ђорђевић урадили су све да играчи максимално спремни дочекају пут у Турску.

Томашевих је уверен да српски кошаркаши имају огроман мотив баш због силних повреда.

"Не могу да предвидим како ћемо завршити, нисам добар прогнозер, сигуран сам да ће имати највећи мотив јер знају чији дрес носе, али и због повређених играча. Ови кошаркаши имају квалитет и знање да на неки начин врате дуг повређенима", закључио је Томашевић.

Кошаркаши Србије у среду путују у Истанбул на ЕП, где ће играти у Д групи са домаћином Турском, Русијом, Летонијом, Белгијом и Великом Британијом.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво