Ђорђевић пред ЕП: Знате мене – циљ је злато...

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је да не бежи од одговорности и борбе за злато на предстојећем Европском првенству, али да је главни циљ освајање медаље.

"Од када сам преузео ову функцију, увек сам постављао медаљу као циљ, нисам се крио иза лажних обећања јер сматрам да је то дужност и циљ, а знате мене – злато. Леп период је иза свих нас, али од првог састанка прошле недеље се понашамо као да се ништа није десило претходних година. Ако не будемо најгладнији, са највећим амбицијама, не можемо ставити печат на период који је иза нас. То дугујемо сами себи. Задовољни смо урађеним, али знамо шта хоћемо", рекао је Ђорђевић за "Блиц".

Он је навео да му је јако тешко да скрати и саопшти коначан списак од 12 имена за пут у Турску.

"Тешко је захвалити се некоме после одрађених припрема. Продужавам период одлуке, знам како се осећају играчи, зато би било добро да ФИБА повећа број играча за лиценцирање. Додуше, има и она опција да се одмах одреди 12 или 13 играча као што раде неке селекције. Некада тренер направи одлуке које нису добре, строг сам према себи", каже Ђорђевић.

Селектор сматра да је Никола Јокић погрешио што је одлучио да прескочи ЕП и одмори пред нову НБА сезону, као и да ће поред њега много недостајати Немања Бјелица и Стефан Марковић.

"Постоје идеје како да надоместимо те недостатке, да се адаптирамо, да прикријемо... Не бежимо од улоге фаворита. Знате ме како мислим, колико верујем у момке, сву озбиљност и сталоженост. Свиђа ми се ових првих дана приступ, имам веру у момке", поручио је Ђорђевић.

Према његовим речима, дрес националног тима је светиња и због тога не може да разуме велики број отказа у Универзитетској селекцији.

"Дрес репрезентације ми је био пречи од свега. Имао сам и девојку и друштво и море, али клубови потцењују то такмичење. Из њих играчи излазе као бољи, што користи и клубовима који их желе од првог дана. Свега сам се наслушао, безобразлука према селектору те селекције, до тога да неће играти за универзитетску селекцију, али ће играти прозоре на јесен. Како ја неком који уради све то после да дам дрес Милоша Теодосића? За мене је то пораз система. Не моžжемо их казнити, јер Универзијада није под ФИБА", напомиње селектор.

Ђорђевић сматра да хладни рат ФИБА и Евролиге утиче на све, па и на Србију која према његовом мишљењу заслужује да има два представника у најјачем клупском такмичењу са А лиценцом.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво