Леброн носио Кливленд у победи над Бостоном

Кошаркаши Кливленда повели су са 1:0 у финалу Источне конференције НБА лиге, пошто су прошле ноћи у гостима победили Бостон са 117:104.

Кливленд је овим тријумфом стигао до девете узастопне победе у плеј-офу ове сезоне, али и 12. укупно од пете утакмице прошлогодишњег финала.

Кавалирсе је до победе водио Леброн Џејмс са 38 поена, девет скокова и седам асистенција, најбоље га је пратио Кевин Лав са учинком од 32 поена и 12 ухваћених лопти, а добру партију пружио је и Тристан Томпсон са 20 поена. Двоцифрен учинак имао је и Кајри Ирвинг са 11 поена.

"Леброн игра на високом нивоу и то је разлог због којег га толико форсирамо. Кад Леброн игра на том нивоу остали момци могу да буду и солидни и имамо добре шансе за победу", рекао је тренер Кливленда Тајрон Лу после меча.

Ејвери Бредли и Џае Краудер су у пораженом тиму постигли по 21 поен, док је Ајзеа Томас имао "дабл-дабл" учинак са 17 поена и 10 скокова.

Кошаркаши Бостона су на почетку меча промашили 11 од 14 шутева, тако да је питање победника решено већ у првом полувремену када је Кливленд стекао великих 26 поена предности. Селтикси су у наставку успели да смање разлику, али нису имали снаге за преокрет.

"Били су агресивнији тим, тим са више енергије. Не можемо екипи њиховог калибра да дозволимо да изграде такво вођство у првој четвртини. Другу утакмицу морамо боље да почнемо", рекао је центар Селтикса Ал Хорфорд.

Друга утакмица финала Истока на програму је у ноћи између петка и суботе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара