Нестваран повратак Кливленда након 26 поена заостатка

Бранилац трофеја НБА лиге, екипа Кливленд кавалирса поразила је тим Индијане пејсерса као гост у трећој утакмици прве рунде плеј-офа Источне конференције са 119:114, иако су били у заостатку од 26 поена у другој четвртини.

Да је Кливленд град и екипа повратака, још једном су доказали Кавалирси у мечу невероватно драматичном и неизвесном до последње секунде.

До победе је екипу из Охаја предводио Леброн Џејмс са својим 17. трипл-дабл учинком у каријери у доигравању.

Џејмс је постигао 41 поен, ухватио 13 лопти и забележио 12 асистенција.

Помоћ је имао у Лаву, Фрају, Смиту и Ирвингу, који су постигли по 13 поена.

Најрасположенији код домаћина био је Пол Џорџ са 36 поена, 15 ухваћених лопти и девет асистенција. 

Солидну партију пружали су Тиг са 16 и Стивенсон са 13 постигнутих поена.

Након почетног "одмеравања" снага, домаћин је унео много више енергије и живости у игру како у одбрани, тако и у нападу. Већ након прве деонице стекли су десет поена предности и потпуно изненадили одбрану Кливленда, којој су дали чак 37 поена у првој четвртини.

Актуелни шампиони су били прилично статични у нападу, док су у одбрани и у другој четвртини дозвољавали домаћој екипи да се разигра и стекне самопоуздање. 

Прво полувреме завршено је у знаку Пејсерса, који су постигли чак 74 поена и на паузу отишли са 25 поена предности.

Кавси су одговорили почетком другог полувремена и серијом 13-3 смањили предност на 15 поена. Индијана је успела да врати предност на 20, пре него што је Леброн Џејмс преузео конце тима у своје руке и довео своју екипу на једноцифрен заостатак. Трећа деоница завршена је резултатом 35:17 у корист гостију, који су у последњи период игре ушли са седам поена дефицита.

Четврта четвртина донела је невероватан исход, јер је Кливленд, са Лавом и Ирвингом на клупи, а са Леброном Џејмсом, који је преузео лидерску улогу на терену, успео да се врати, а потом и поведе у неколико наврата у мечу.

Ређале су се невероватне тројке Џорџа и Џејмса, али је Кливленд успео да буде концентрисанија екипа у завршници меча и потпуно "украде" добијен меч Индијани. 

Кливленд је победио као гост и повео са 3:0 у серији и имаће прву меч-лопту за елиминацију већ у следећој утакмици, која се игра у недељу.

У осталим синоћним утакмицама Мемфис је искористио предност домаћег терена и победом над Сан Антониом са 105:94 смањио на 2:1, а Милвоки је декласирао Торонто са 104:77 за вођство од 2:1. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије