Фенеру дерби против ЦСКА, нови порази Барсе и Макабија, чудо Арманија

Кошаркаши Фенербахчеа савладали су у Истанбулу московски ЦСКА са 77:71, у дерби мечу 21. кола Евролиге. Олимпијакос лако са Униксом, Барса пала и у Каунасу а Макаби у Бамбергу. Армани чудесним преокретом у Милану "отео" победу Дарушафаки.

У окршају кумова (Жељка Обрадовића и Димитриса Итудиса) и прошлогодишњих финалиста Евролиге, поново је, као и у првом дуелу ове сезоне, славио тим из Истанбула.

"Армејци" су на Босфор допутовали без Милоша Теодосића, што је очигледно био превелики хендикеп. Истина, није се гостујући тим предавао, борио се до самог краја, али ипак није успео да нађе начин да спречи унутрашњу игру домаћег састава.

На крају 77:71 (по четвртинама 15:14, 21:26, 24:11, 17:20), за 14. победу у сезони, односно шести пораз Московљана.

Најефикаснији код жуто-плавих био је Екпе Јудо са 15 поена уз 11 скокова. Српски репрезентативци Богдановић и Калинић убацили су 12, односно два поена.

Код гостију најбољи је био Де Коло са 23 коша.

Олимпијакос је без већих проблема забележио победу у Казању против Уникса од 90:75, уз 25 поена Ерика Грина, колико је убацио и Ленгфорд код домаћина.

Никола Милутинов је допринео са 11 убачених поена уз седам скокова.

Барселона је доживела нови неуспех, овога пута на гостовању код Жалгириса – 89:85.

По 17 поена за "зелене" убацили су Улановас и Лекавичијус, док је ветеран Наваро забележио исто толико кошева на супротној страни. 

Бамберг је савладао летаргични Макаби без већих проблема. Било је 90:75 за немачки састав, у чијим је редовима бољи од осталих био Стрелнијекс са 25 поена.

У последњем мечу вечери, Армани је након великог и сензационалног преокрета славио победу против Дарушафаке у Милану – 89:87.

Водио је тим из Истанбула готово 35 минута, највећа предност износила је чак 25 разлике (68:43 у 25. минуту). Међутим, уследио је велики преокрет Миланеза, који су предводили Пасколо и Симон (обојица на крају по 15 поена).

Од српских играча из домаћег састава, већи допринос дао је Милан Мачван са 10 кошева, док је Радуљица за седам минута на паркету убацио само један поен, али је пажњу на себе привукао својим новим имиџом и брковима.

У пораженом саставу бољи од осталих био је Вонамејкер са 20 поена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара