Легендарни НБА тренер: Очигледно је да се неки играчи допингују!

Један од најуспешнијих тренера у историји НБА, Џорџ Карл, који држи шесто место са преко 1.175 победа у најјачој лиги света, познат је као особа која отприлике увек каже оно што мисли. Тако, у својој новој књизи која носи назив Furious George (Бесни Џорџ), отворено говори о допингу међу кошаркашима.

Како преноси Ен-Би-Си спортс, Карл је нагласио да се лига поноси тиме што има строже допинг контроле и тестове од НФЛ или МЛБ лиге, али да то није решило проблем.

"Није као што је било пре тридесет година, али је и даље ту. Проблем је и даље ту. То ми више смета него они глупани који упадну у невољу због рекреативних дрога."

Карл је брзо разјаснио о чему прича.

"Говорим о ПЕД (performance-enhancing drugs – средствима која побољшавају учинак) средствима. Стероиди, хормон раста и тако даље... Очигледно је да се неки играчи допингују. Како то да неки старе, али да постају тањи и спремнији? Како се тако брзо опорављају од повреда? Због чега, дођавола, иду у Немачку током пауза између шампионата? Сумњам да је због зауеркраута", написао је Карл, који има објашњење откуд НБА играчи у Немачкој.

"Тамо иду због најновијих лекова који се тешко откривају. Нажалост, тестирања су увек пар корака иза допинга. Ленс Армстронг никада није пао на допинг тесту."

И за крај ове теме, порука:

"Сматрам да желимо да успеју најбољи спортисти, не највећи, најбогатији преваранти који сарађују са најбољим научницима. Али не знам како да то постигнемо..."

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи