Звезда декласирала Макаби у Београду

Кошаркаши Црвене звезде убедљиво су у Београду, у мечу 12. кола, победили Макаби са 83:58 (19:14, 23:10, 23:18, 18:16) и тако стигли до пете победе у Евролиги. Црвено-бели сада имају пет победа и седам пораза, а исти скор има и израелски тим.

Звезду су до победе у дворани "Александар Николић" водили Марко Симоновић са 14 и Огњен Кузмић са 12 поена, Милко Бјелица је убацио поен мање, а Стефан Јовић и Бранко Лазић по десет. У редовима Макабија најбољи је био Ди-Џеј Сили са 15 поена, док је Мајк Цирбес, некадашњи играч Звезде, меч завршио са 10 постигнутих поена.

Ово је прва победа Звезде у некадашњем Пиониру у овој сезони Евролиге.

Кошаркаши Црвене звезде су пожртвовано и мотивисано почели утакмицу, али се Макаби ипак боље снашао у првих пет минута и на телевизијском тајм-ауту водио је са 10:7.

Тренер Звезде Дејан Радоњић у паузи је извршио измену, Нејт Волтерс је ушао уместо Стефана Јовића и донео преокрет на паркету, погодио је четири везана слободна бацања, а уз то је и Ди-Џеј Сили начинио неспортски фаул, што су црвено-бели додатно искористили и новим поенима Волтерса и Огњена Кузмића повели са 17:12.

Макаби је био приморан да затражи тајм-аут, али им пауза ништа добро није донела, па је Звезда после 10 минута водила са 19:14.

Звезда је у другој деоници у потпуности сломила отпор Макабија, који је прво полувреме завршио са 12 погођених шутева из 21 покушаја за два поена, а без погођене тројке из девет шутева.

Екипа Дејана Радоњића је чврстом и агресивном одбраном затворила прилазе кошу, играчи Макабија нису имали решења, једино је Мајк Цирбес успевао да парира, док је на другој страни напад Звезде одлично функционисао. Стефан Јовић је проигравао саиграче, који су лако долазили до поена.

Средином друге четвртине, Марко Симоновић је погодио прву тројку на утакмици, после које је Звезда стекла прву двоцифрену предност – 33:22. Управо та тројка додатно је "сломила" играче Макабија, а црвено-бели су то искористили и до полувремена стигли на плус 18 – 42:24.

Звезда је и у другом полувремену наставила са добром игром, одбрана је и даље била на веома високом нивоу, као и напад, за који Макаби никако није имао решења, редом су погађали Симоновић, Џенкинс и Кузмић, па су црвено-бели у једном тренутку имали и плус 31 – 59:28.

Макаби се у завршници трећег периода консолидовао и серијом 8:0 пришао на 62:42, али је Милко Бјелица тројком уз звук сирене у последњим секундама те четвртине окончао серију гостију и донео велику радост пуној дворани "Александар Николић".

Кошаркаше Звезде стао је шут у последњој деоници, што је Макаби делимично искористио, успео у једном тренутку да смањи заостатак на испод 20 поена, али то је било све што је тим Рамија Хадара успео да уради.

Звезда у наредном колу гостује код Олимпијакоса, док Макаби дочекује ЦСКА.

Овако је протекао меч у дворани "Александар Николић"

21.37 – Крај меча, убедљива победа Црвене звезде над Макабијем – 83:58. Најефикаснији играч у победничком тиму био је Марко Симоновић са 14 поена. Кузмић је уписао 12, Бјелица 11, а Лазић 10. У редовима Макабија Сили је постигао 15, Цирбес 10 поена.

21.19 – Завршена је и трећа четвртина, после које Звезда и даље има високу предност – 65:42. Макаби је у овој деоници успео да погоди неколико шутева за три поена и мало ублажи вођство црвено-белих, али је Бјелица тројком у последњој секунди "уништио" сваку наду Макабија да могу до евентуалног преокрета. 

20.43 – Крај првог полувремена, црвено-бели воде поротив Макабија са 42:24. Након почетног "испитивања" у првој четвртини Звезда је, препознатљивом, агресивном игром у одбрани тотално зауставила игру Макабија у нападу и долазила до лаких поена. Прву тројку на мечу постигао је, ове сезоне одлични, капитен Марко Симоновић, који је са 7 поена уједно и најефикаснији. Црвено-бели су сјајно распоредили поене, уз Симоновића, Волтерс и Кузмић су постигли по 6, Лазић и Јовић 5, а Дангубић и Бјелица 4 поена. С друге стране, Мајк Цирбес и Сони Вимс су постигли по 6 поена.

20.21 – Завршена је прва деоница, коју је Црвена звезда добила са 19:14. Звезду предводе Волтерс са 6, Дангубић и Кузмић са по 4 поена. Оба тима, за сада, без постигнуте тројке на мечу.

20.00 – Почео меч у дворани "Александар Николић". Стартна петорка црвено-белих: Кузмић, Митровић, Дангубић, Џенкинс и Јовић. За Макаби наступају Гаудлок, Девин, Јогев, Вимс и Ајверсон.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара