Маринин Покрет за женску кошарку – окретање бази и помоћ родитељима

Европске шампионке и освајачице олимпијске бронзе, наше кошаркашице и селекторка су постале миљенице нације и поставиле високе стандарде. Али селекторка Марина Маљковић иде даље, са идејом да што више девојчица заволи и тренира кошарку, и то бесплатно.

Марина Маљковић, оснивач Покрета за женску кошарку, помоћу Града Београда, али и неколико градова у унутрашњости земље и спонзора, покренула је акцију за потпуно бесплатне кошаркашке тренинге за девојчице. Како је поручила гостујући у Јутарњем програму РТС-а, циљ је да се девојчице склоне са улице и уче правим вредностима.

"Након освајања злата у Будимпешти, моја жеља је била да у земљи урадимо оно чега нема, а то је да се окренемо бази, да се што више девојчица бави кошарком и да их тако на најдиректнији начин склонимо са улице. Да их учимо првим вредностима и да постану добре, нормалне девојке, без обзира на то којим послом ће се бавити".

Покрет за женску кошарку је пионирски покрет, па посао није нимало лак.

"Да, доста је тешко али имам добре сараднике око себе. Моја жеља је да се ту формирају и младе девојке, али и млади тренери, а ту наравно мислим и на мушкарце."

Пошто је то потпуно бесплатан програм, селеторка поручује да је у питању најдиректнија помоћ родититељима.

"Немојте да се питате, немојте да се плашите да ли ваша деца имају будућност овде. Дајте девојчице у Покрет за женску кошарку. Ово заиста пуно помаже родитељима, има случајева у да две-три сестре тренирају, што је дивно. Помоћу Града, Завода за спорт и спонзора, све ово траје и ја сам и њима изузетно захвална".

На квалификационим утакмицама репрезентације са Украјином и Луксембургом, Маљковићева очекује две победе, иако, како каже, меч са Украјином неће бити нимало лак, али ће девојке то некако морати да се изборе и победе у Нишу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара