Басконија однела бодове из Арене

Црвена звезда – Басконија 63:70. Кошаркаши Црвене звезде поражени су на свом терену од екипе Басконије, у мечу петог кола Евролиге. Гости водили током читавог меча, црвено-бели се у неколико наврата враћали у живот, али на крају нису могли до потпуног преокрета.

Koшаркаши Црвене звезде доживели су трећи пораз у Евролиги ове сезоне, пошто су у Комбанк арени изгубили од Басконије са 70:63 (22:15, 15:13, 22:20, 11:15) у 5. колу најјачег европског такмичења.

Црвено-бели су други пут заредом поражени у Евролиги, па после пет утакмица имају скор 2-3, док је баскијски тим на 3-2.

Уједно, Басконија је прекинула лош низ са Звездом, јер у претходна четири меча није знала за тријумф, што посебно добија на значају зато што је остварен у Београду.

Најефикаснији на утакмици били су плејмејкери Басконије Шејн Ларкин и Родриг Бобоа са по 16 поена, Јохан Војтман додао је 11, док је у домаћем саставу Марко Гудурић имао 12, а један мање Марко Симоновић.

Гости из Виторије су од старта меча преузели контролу и водили нешто мање од 40 минута, јер је Звезда једину предност имала после првог напада и једног искоришћеног слободног бацања Луке Митровића.

Већ средином друге деонице Басконија је имала плус 10, а на одмору и девет поена вишка, што је још и био "добар" резултат како је нападачки настројен био Радоњићев тим (28:37).

У наставку ситуација се није мењала до последњих пет минута дуела, када је Звезда пришла на минус пет, али је Гудурић промашио неколико напада и Звезда је испустила прикључак и меч.

Кошаркаше Црвене звезде, после "вечитог дербија" који се игра у понедељак, наредног четвртка очекује гостовање у Казању код екипе Уникса у 6. колу Евролиге.

Овако је протекао меч у Београду:

21.01 – Крај, Црвена звезда је поражена од Басконије са 63:70.

20.45 – Поново Звезда прилази на "минус пет" – 61:66. До краја меча остало је нешто више од шест минута.

20.32 – Пришла је Звезда у једном тренутку на "минус пет", али Басконија после три четвртине има двоцифрену предност – 48:59.

Џенкинс се девет и Симоновић са осам поена најбољи у Звезди, Ларкин на другој страни има 13.

20.20 – Средина игре у трећој четвртини, гости и даље воде – 39:47.

20.07 – Настављен је меч.

19.51 – Полувреме, Црвена звезда – Басконија 28:37.

Јовић најефикаснији у домаћем тиму са седам поена, Дангубић има пет. На другој страни Ларкин најефикаснији на мечу са девет постигнутих поена.

19.38 – Имали су гости и десет поена предности, али Звезда на средини друге четвртине смањује на 22:29.

19.21 – Завршена је прва четвртина, гости воде са 15:22.

Дангубић најефикаснији са пет поена у домаћем тиму, прати га Митровић, али нема унутрашње игре Звезде – Кузмић без поена.

19.11 – Бољи почетак меча за госте, који после пет минута игре воде са 7:10.

19.00 – Почео је меч у Београду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије