Пешић: Кључ победе добра одбрана над Илиевским

Тренер кошаркаша Црвене звезде Светислав Пешић оценио је да је кључ победе над Олимпијом (84:77) у трећем колу Јадранске лиге била добра игра у одбрани на плејмејкеру гостију Владом Илиевским.

"Илиевски је у другом полувремену постигао само два поена, Марко Мариновић и Борис Бакић су га 'узели под своје'. Поред одбране, победу нам је донела велика борбеност и подршка публике", изјавио је Пешић.

Шеф стручног штаба Црвене звезде казао је да је екипа осећала мали притисак због чињенице да први пут у сезони игра пред својим навијачима.

"Били смо мало под притиском и знали смо да ће бити тешко. Видим да су нас сви уздизали после две победе на почетку сезоне, шта ће бити ако два пута заредом изгубимо", нашалио се Пешић.

Бивши селектор Југославије рекао је да је задовољан ентузијамом у екипи после три победе на почетку Јадранске лиге, захваљујући којима се Звезда нашла у врху табеле.

"Морамо да будемо задовољно после три победе. Ипак, најзадовољнији сам борбеношћу и ентузијазмом који играчи показују. Сматрам да је наважније да управо то задржимо до краја сезоне, а све остало можемо да унапредимо на тренинзима", навео је он.

Бек "црвено-белих" Марко Мариновић оценио је да је питање победника решено у самој завршници утакмице.  "Као и на претходне две утакмице, до победе смо дошли захваљујући тимској игри. Добро смо 'отворили' меч, после смо мало запали у кризу, али смо је превазишли у последња три минута, када је меч и одлучен", казао је Мариновић.

Тренер Олимпије Александар Џикић рекао је да Олимпија у тренуцима када се одлучивао меч није имала играча као што је то на другој страни био Андре Овенс.

"Када се меч ломио нисмо имали играча као што је Овенс, који је погодио шест од седам тројки, а ниједном није био у 'чистој' позицији за шут. Ми имамо проблема са повређеним играчима, али не би било незаслужено и да је Олимпија победила", рекао је Џикић.

На питање да ли мисли да Звезда, Олимпија и Хемофарм ове сезоне могу озбиљније да конкуришу актуелном шампиону Партизану, Џикић је рекао:

"Не знам зашто помињете само те три екипе. Ту су и Цибона и Задар, затим ФМП, а сваком тиму биће тешко и да добије Будућност у Подгорици. Осам екипа конкурише за прве четири позиције које воде на Фајнал фор".

Плејмејкер Олимпије Владо Илиевски рекао је да Звезда добила захваљујући већој жељи и енергији у завршници утакмици.

"Звезда је била мотивисана да победи у првој утакмици на свом терену. Готово 39 минута смо били близу победа, али је Звезда на крају славила јер је имала огромну енергију и жељу за тријумфом. Верујем да ћемо ми тек показати своје право лице", рекао је Илиевски.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво