Сретеновић: Чека нас неугодно гостовање

Тренер кошаркашка Војводине Зоран Сретеновић рекао је да његовој екипи предстоји врло неугодно гостовање ФМП-у у Железнику у трећем колу Јадранске лиге.

Сретеновић је новинарима рекао да његова екипа иде растерећена на дуел и да се потајно нада да може да начини изненађење, јер ће ФМП наступити под великим притиском због пораза у прва два кола Јадранске лиге.

"Реч је о одличној екпи са изузетно квалитетним и талентованим играчима који су се потврдили одличјима на јуниорским и омладинским шампионатима Европе. Јесте да су млади, али имају одређено искуство играјући у јаким лигама", рекао је тренер Војводине.

Сретеновић је додао да се у тиму ФМП-а посебно издвајају центри Предраг Самарџиски, Драган Лабовић и Мирослав Радуљица, али је потребно обратити пажњу и на спољну позицију на челу са одличним Младеном Јеремићем. "Уводна два кола су веома добро одиграли, али су утакмице изгубили несрећно, што је за нас условно речено олакшавајућа околност пошто морају да победе. На нама је да им се храбро супротставимо и ако нам се укаже прилика, победимо", рекао је Сретеновић.

Спортски директор Војводине Игор Ковачевић рекао је да се екипа у међувремену појачана америчким кошаркашем Шаромом Фишером, који ће у наредних годину дана носити дрес новосадских црвено-белих.

Ново појачање Војводине има 23 године, бивши је играч Универзитета Нијагара и висок је 1,96 центиметара. Фишер је просечно је постизао 26,7 поена и девет скокова.

Његов наступ у Железнику је под знаком питања, јер нису сређене све формалности око лиценцирања, али ће сасвим извесно бити у тиму када Новосађани у наредном колу дочекују тим Црвене звезде, рекао је Ковачевић.

Екипа Војводине у првом колу Јадранске лиге савладала је екипу Цедевите у Загребу, али је у другом колу пред својим навијачима изгубила од подгоричке Будућности.

број коментара 0 Пошаљи коментар